• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z.I.

24.11.2023

12:52

"Hvalio se da je kupio gasni kotao": Mužlja u šoku nakon jučerašnje tragične eksplozije

Informer/Z.I.

Vesti

"Hvalio se da je kupio gasni kotao": Mužlja u šoku nakon jučerašnje tragične eksplozije

Podeli vest

Eva Mezei, smrtni je stradala u eksploziji koja se u četvrtak oko 15 časova dogila u Mužlji, prigradskom naselju u blizini Zrenjanina. Njeno telo pronađeno je ispod gomile šuta i ostataka betonske grede, koja joj je direktno pala na telo i po svemu sudeći je usmrtila.

 - Velika borba sa vatrenom stihijom je bila, mnogo nas vatrogasaca i policijskih stručnjaka je radilo svoj posao, krov i gornji sprat kuće, potpuno su uništeni, a oštećen je i krov komšijske kuće i bašta sa voćnjakom potpuno uništena - priča komšija, koji je učestvovao u spasavanju Mihalja Mezeija, koji se sa opekotinama, teško povređen, nalazi u bolnici u Zrenjaninu. 

Novi kotao

- Stručnjaci i forenzika koja je u toku, verovatno utvrdiće sve dodatne detalje, ono što je nama iz komšiluka poznato, da je Mišika nedavno nabavio novi gasni kotao i hvalio se činjenicom da je trajno rešio problem sa grejanjem porodične kuće, u okviru koje je nekada držao i kiosk sa hamburgerima - priča komšija sa druge atrane ulice.

Telo nesrećne žene, bilo pod ruševinama.

- Bio sam tamo u momentu kada su telo nesrećne Eve izvlačili ispod gomile šuta i ostataka betonskih greda i ploče, eto sa se samo neko setio da je pozove na telefon, ali bio je opšti haos, unuke i ćerka su vriskale - dodaje drugi komšije iz kuće nekoliko desetina metara dalje.

 

Pričaju komšije i brojni okupljeni prijatelji i poznanici, dan nakon užasne tragedije, da ništa nije ukazivalo na tragičan ishod, Mišika, kako ga svi u Mužlji oslovljavaju, svakodnevno je bio sa ljudima na ulici, u centru, na pijaci, pored obližnje prodavnice mešovite robe, koju drži njegova ćerka.

Pričaju komšije i brojni okupljeni prijatelji i poznanici, dan nakon užasne tragedije, da ništa nije ukazivalo na tragičan ishod, Mišika, kako ga svi u Mužlji oslovljavaju, svakodnevno je bio sa ljudima na ulici, u centru, na pijaci, poeed obližnje prodavnice mešovite robe, koju drži njegova ćerka.

 

- Bio je srećan i veoma ponosan na svoju investiciju, novi gasni kotao, koji je izazvao nesreću. Šta se tačno dogodilo, kako je došlo do eksplozije, stvarno nisam pametan - kaže sredovečni meštanin Mužlje, pričajući u superlativu o porodici Mezei.

Nije životno ugrožen

Mihalj Mezei, vlasnik kuće koja je nakon ekaplozije odletela u vazduh, kolima Hitne pomoći odvezen je u Urgentni centar Bolnice u Zrenjaninu, nakon ukazane pomoći i lekarskih pregleda, sa opekotinama zadržan je na lečenju, a nezvanične informacije ukazuju da je u silnom šoku zbog svega što se dogidilo i nije životno ugrožen.

Na licu mesta konstatovana smrt

Eva Mezei tragično je stradala u eksploziji, u momentu detonacije za razliku od svog supruga, koji je bio u podrumu, nalazila se u dnevnoj sibi, a njeno telo posle više od četiri sata potrage, izvučeno je ispod ruševina i lekar je na licu mesta konstatovao smrt.

O uzrocima eksplozije naknadno

Nema tog stanovnika prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina, koji se juče nije, bar za tren našao u ulici gde se dogodila eksplozija, svi su u šoku, ali bez dileme, da je eksplodirao kotao za plin i da je to uzrok nesreće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!
Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!

Bivši šef JUKOS-a, biznismen Mihail Hodorkovski, rekao je da su zapadne zemlje skoro već izgubile u ukrajinskom sukobu. Zatim je izdao izuzetno sumornu prognozu za budućnost Ukrajine za naredne dve godine, rekavši da je to i dalje „najbolji scenario“.

20.05.2024

06:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12