• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

07.11.2023

11:53

Srbin serijski ubica likvidirao babe po Nemačkoj! Preti mu doživotna robija, a evo kakav cirkus pravi na suđenjima (FOTO)

Informer

Vesti

Srbin serijski ubica likvidirao babe po Nemačkoj! Preti mu doživotna robija, a evo kakav cirkus pravi na suđenjima (FOTO)

Podeli vest

Okrivljenom serijskom ubici Dušku J. (32) iz Srbije, koji je uhapšen u januaru zbog sumnje da je ubio dve penzionerke u nemačkom Švebiš Holu traje suđenje u regionalnom sudu u Hajlbonu.

Da podsetimo, Srbin je uhapšen 31. januara po poternici zbog ubistva dve penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertruda N. (89), ali se proverava njegova umešanost u ubistvima još dve penzionerke iz istog kraja. Naime, prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra prošle godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena 25. januara.

 Nemačka policija označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu i preti mu doživotna robija.

- Suđenje je počelo 28. jula i do sada je održano nekoliko ročišta, a poslednje ročište održano je krajem oktobra. Javni tužilac je ove zločine opisao kao brutalne. Osumnjičenom Dušku J. na teret se stavlja više krivičnih dela, među kojima ubistvo, ubistvo iz nehata, i pokušaj teške iznude - navode nemački mediji i dodaju da je istraga protiv njega i dalje u toku vezano za još dve sumnjive smrti penzionerki u ovom kraju.

Na prvom ročištu osumnjičeni se pojavio u crnim pantalonama, bež majici i dukserici koju je stavio preko glave kako ga novinarske ekipe ne bi mogle slikati.

Foto: Nemačka policija

 

- Smejao se svojoj rodbini i porodici koja je sedela u publici na suđenju. Sve vreme je sedeo sa trenerkom preko glave - navode lokalni mediji. Na ostalim suđenjima kada je bilo zabranjeno snimanje i slikanje osumnjičeni se pojavljivao bez "maske", odnosno nije skrivao lice.

- Duško J. ima prevodioca na srpski jezik, ali do sada nije iznosio svoju odbranu, već je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem - navode nemački mediji i dodaju:

- Supruga serijskog ubice redovno dolazi na suđenja, a i ona je iskoristila svoje pravo da ne svedoči. Inače, kao dokaz protiv osumnjičeog uzet je u obzir njen telefon koji je nakon hapšenja veštačen i u njemu su se nalazile poruke u kojima navodi "da su ostali bez para i da dolaze za Srbiju."

Na suđenju je bilo reči i o tome da je Duško J. pokušao da pobegne pre hapšenja u Srbiju.

- Plan je bio da ostane u Nemačkoj do 1. februara jer ga je prijatelj tako zamolio, a on je uhapšen 31. januara oko 16 sati. Naime, kada je policija upala u stan koji su iznajmljivali zatekli su prazne ormare, kofere kod ulaznih vrata, posuđe koje je bilo umotano u krpe - sve je bilo spremno za bekstvo - navode mediji.

Foto: printscreen

 

Brojni dokazi izneseni su za nekoliko meseci koliko traje suđenje serijskom ubici iz jednog vojvođanskog mesta.

- Istražitelji u Ilshofenu, Mihelbahu i Holu pribavili su brojne dokaze, tačnije DNK koji ukazuju da je osumnjičeni bio na mestu zločina, takođe, u stanovima je nađena njegova krv. Nađen je čekić koji je osumnjičeni, navodno, koristio prilikom ubistva udovice Hajdemari K. i na njemu su bili tragovi krvi. Veruje se da je osumnjičeni nakon zločina obrisao alat, a svoju žrtvu je udario 20 puta - navode mediji.

Čekić koji je koristio u zločinu bacio je u blizini dvorišta škole kod zamka Mihelbahu.

- Tragovi krvi nađeni su i u njegovom autu nakon što ga je policija zaplenila u toku hapšenja. Takođe, pronađeni su i otisci stopala i tragovi vlakana na mestu ubistva. Na jednoj njegovoj patici nađena je krv jedne od žrtava - navode tamošnji mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija