• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

01.11.2023

08:22

Ispovest majke čijeg je sina jedinca ubio pijani vozač: Zar nečiji život vredi samo 6 i po godina robije

fotoilustracije Informer

Vesti

Ispovest majke čijeg je sina jedinca ubio pijani vozač: Zar nečiji život vredi samo 6 i po godina robije

Podeli vest

Tanja Dubajić majka tragično nastradalog Stefana Dubajića (21) iz Apatina koji je poginuo dok je bio suvozač na motoru kojim je upravljao njegov prijatelj Marko Odobašić (25), kada je na njih "fijat puntom" naleteo mortus pijani Mirko D. (28), očajna je jer je ubica njenog sina osuđen na samo šest i po godina, a još teže joj je bilo kada joj je iz zatvora poslao pismo u kojem joj se izvinjava.

Saobraćajna nesreća u kojoj su poginula dvojica mladića dogodila se 10. jula prošle godine na magistralnom putu Apatin- Sombor, kada je Mirko D. sa čak 1,9 promila alkohola prešao u suprotnu traku puta i ogromnom brzinom udario u motor na kome su bili Stefan i Marko.

Foto: printscreen facebook

Stefan Dubajić

 

- Mrtav pijan ubio mi je sina jedinica i njegovog druga na motoru, a onda mi je poslao sramno pismo iz pritvora gde mi se izvinjava... Osuđen je na šest i po godina zatvora, zar njihova dva mlada života toliko vrede?! - pita se očajna majka. 

Kako je Tanja objasnila njen sin je kobne večeri bio na "Ribarskim večerima" u Apatinu, a nastradao je kada se vraćao. 

- Iako sam se tada protivila da Stefan ide na ribarske večeri u Apatin tako kasno, ipak je otišao. Dobila sam poziv od njega u 1.45 sati i tada mi je rekao da će kući biti oko tri sata. Međutim, nažalost kada sam ustala u sedam sati on nije u svom krevetu - priseća se neutešna majka i dodaje:

- Stefan i Marko su se vraćali kući i nisu pili, za razliku od njihovog ubice koji je te večeri imao 1,9 promila alkohola u krvi. Na deonici gde se vozi 50 kilometara na čas, on je vozio 176 kilometara na čas i došlo je do čeonog sudara.

Sudar je bio užasan i, kako je Tanja obajsnila, prijatelj njenog sina, Marko, je na licu mesta nastradao jer je ostao bez obe noge. 

Foto: printscreen facebook

Marko Odobašić

 

- Nakon sudara očevici su prišli našim momcima, a jedan taksista prvo je prišao Marku koji je nažalost odmah preminuo, a onda je začuo zapomaganje i dotrčao do mog sina koji je uspeo da se izdigne na ruke i pogleda svoje noge - kaže Tanja u jednom dahu i dodaje:

- Tada je usledilo teško disanje, a taksista je ostao s njim sve do dolaska Hitne pomoći. Stefan je bio sav izlomljen i od sudara rasparan do pupka. Preminuo je u somborskoj bolnici nakon sat vremena.

Naša sagvronica kaže da ni ona ni Markovi roditelji nisu zadovljni suđenjem u Višem sudu u Somboru.

- Protiv vozača 6. decembra 2022. podignuta je optužnica, dok je 19. marta ove godine došlo do sporazumne nagodbe nadležnog tužilaštva i osumnjičenog koji je priznao krivično delo i dobio šest i po godina zatvora - kaže ona i dodaje:

- Okrivljeni Mirko D. je sve do 11. jula bio u istražnom zatvoru u Somboru gde je proveo osam meseci, da bi po izricanju presude bio prebačen u zatvor u Sremsku Mitrovicu.

Kako nam je Tanja rekla, putnici na motoru nisu nikako mogli da izbegnu "fijat punta".

- Mnogi su mi rekli da je bilo prosto nemoguće da ga izbegnu, tada mi je rečeno i "da ako mi je lakše nisu pili, ni divljali", ali nama to sad ne može vratiti decu... - kaže ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija