• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

24.10.2023

06:50

Ubio stanodavca posle svađe oko kriptovaluta: Pravosnažna presuda za zločin u naselju Kijevo u Beogradu

Pixels

Vesti

Ubio stanodavca posle svađe oko kriptovaluta: Pravosnažna presuda za zločin u naselju Kijevo u Beogradu

Podeli vest

Zoran Radojčin (55) pravosnažno je osuđen na 14 godina zatvora jer je u maju prošle godine mortus pijan revolverom ubio Miloša Tomaševića (32), kod koga je živeo kao podstanar u beogradskom naselju Kijevo.

Radojčin se posle zločina pravdao da je potegao oružje jer ga je Tomašević ponižavao, ali sve ukazuje na to da su se sukobili oko zarade na rudarenju kriptovaluta.

Potvrđena presuda

Kako smo saznali, Apelacioni sud u Beogradu je samo potvrdio prvostepenu presudu kojom je Zoran osuđen za ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja.

Radojčin je, inače, oglašen krivim jer je 30. maja 2022. sa 1,70 promila alkohola u organizmu sačekao Tomaševića u kući, a potom je ušao za njim u sobu i iz neposredne blizine ispalio u njegovom pravcu pet hitaca iz revolvera "smit end veson". Tomaševiću je naneo tri smrtonosne povrede, od kojih je ovaj preminuo na mestu zločina.

Izvor blizak istrazi kaže da je Radojčin prilikom saslušanja detaljno opisao svoj odnos sa žrtvom.

- Ispričao je da su se on i Tomašević upoznali tri i po godine pre zločina u jednom kafiću. Ubrzo zatim prešao je da živi u Miloševu kuću kao podstanar, pošto je izbegavao odlazak na odsluženje zatvorske kazne zbog nekog ranijeg krivičnog dela. Radojčin se žalio da ga je Tomašević konstantno vređao i ponižavao, te da mu je kobne večeri "prekipelo", pa je zbog toga odlučio da ga ubije. Uzeo je Milošev revolver, koji je stajao u kući, i izrešetao ga - kazao je tada naš izvor.

Foto: Milan S.

 

Međutim, tokom uviđaja u kući pronađeni su računari i kompletna oprema za rudarenje bitkoina, što je ukazivalo na to da su Miloš i Zoran bili zajedno u tom poslu i da su se uoči zločina najverovatnije sukobili oko raspodele zarade.

Okrivljeni je, na drugoj strani, tvrdio da ništa nije znao o kriptovalutama, jer je računare i uređaje za rudarenje Tomašević, navodno, doneo u kuću dva ili tri dana pre ubistva.

Veštačenjem je utvrđeno da su zbog pijanstva "sposobnosti Radojčina da shvati posledice svojih dela i da upravlja svojim postupcima bile smanjene do stepena bitnog", što je uticalo na visinu izrečene kazne.

Pijanke i buka

Podsetimo, Radojčin je bivši policajac, rodom iz Zrenjanina, i više puta je bio hapšen (pogledajte okvir). Što se Tomaševića tiče, on je sa suprugom i sinom, koji je u vreme zločina imao četiri godine, živeo u beogradskom naselju Mirijevo, ali je često odlazio u kuću u Kijevu.
Komšije iz tog naselja ispričale su reporterima Informera posle ubistva da im je Miloš predstavio Zorana kao svog ujaka i žalili su se da su ova dvojica često pravili pijanke u dvorištu i puštali glasnu muziku.

Foto: printscreen

 

Osuđen zbog štampanja lažnih para

Zoran Radojčin je prvi put bio uhapšen u aprilu 2003. kao član grupe koja je štampala lažne evre, dolare i konvertibilne marke, veoma kvalitetne izrade. Zbog istog dela ponovo je bio hapšen i u septembru 2015, a osuđen je u martu 2019. pred Specijalnim sudom u Beogradu na sedam godina zatvora. Tokom tog postupka utvrđeno je da je u ilegalnoj štampariji u Bačkom Jarku organizovao falsifikovanje skoro 500.000 dolara.

Prilikom pretresa otkriveno je ukupno 4.645 komada lažnih novčanica. Falsifikovani novac predavao je saradnicima koji su ga distribuirali po Srbiji, ali i u državama u okruženju - uglavnom u Mađarskoj, Češkoj i još nekim članicama EU. U istom postupku osuđena su još petorica njegovih saradnika. U vreme ubistva u Kijevu Radojčin je bio u bekstvu, pošto je prethodne tri godine izbegavao da se javi na izdržavanje kazne.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju!
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju!

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija