• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ RTCG

17.10.2023

15:56

Otkriveno šta će biti sa Srbinom koji je uhapšen zbog afere "Tunel"! Šveđani objasnili kakva je procedura ako odbije izručenje

prinscreen twitter

Vesti

Otkriveno šta će biti sa Srbinom koji je uhapšen zbog afere "Tunel"! Šveđani objasnili kakva je procedura ako odbije izručenje

Podeli vest

Iz švedskog Ministarstva pravde prokomentarisali su moguće izručenje Vladimira Erića, jednog od osumnjičenih u aferi "Tunel" i objasnili proceduru koja bi mogla da čeka Srbina ukoliko odbije izručenje.

Iz tamošnjeg ministarstva nisu komentarisali konkretno slučaj, već su za medije objasnili proceduru izručenja iz njihove zemlje. Na osnovu njihovog odgovora može se zaključiti da ako Erić ne da saglasnost za izručenje konačnu odluku će donijeti Vrhovni sud i Vlada.

U odgovoru Ministarstva pravde Švedske koji je podgoričkom portalu objašnjen je proces ekstradicije.

- Dakle, pre nego što Vlada donese odluku o zahtevu za ekstradiciju, mora se tražiti mišljenje od Kancelarije glavnog tužioca. Ako lice čije je izručenje zatraženo ne pristane na izručenje, Tužilaštvo predaje predmet i svoje mišljenje Vrhovnom sudu, koji ispituje da li postoje smetnje za ekstradiciju po Zakonu o ekstradiciji. Vrhovni sud zatim predmet predaje Vladi na konačnu odluku o ekstradiciji - saopštili su iz Ministarstva.

Foto: printscreen

 

Shodno međunarodnoj poternici INTERPOL-a Podgorica, u petak je na aerodromu u Štokholmu, na izlazu iz Švedske, uhapšen Vladimir Erić (32) državljanin Republike Srbije.

Na poternici su i dalje osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović.

Erić je na aerodrom došao sa namerom da otputuje u Beograd, a lišen je slobode po međunarodnoj poternici Crne Gore.

Potražuje se od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično dela sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija