• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.10.2023

12:59

Tužilaštvo traži za majku Koste K. više od dve godine: Evo šta joj se stavlja na teret

Informer/privatna arhiva/printskrin

Vesti

Tužilaštvo traži za majku Koste K. više od dve godine: Evo šta joj se stavlja na teret

Podeli vest

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović vanredno se obraća javnosti o Vladimiru K, ocu dečaka K. K., koji je izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". On tokom svog obraćanja iznosi više detalja o toku postupka,između ostalog i šta se majci stavlja na teret

Stefanović je rekao da VJT danas vrši i optuženje majke dečaka Miljane K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, promet, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Ona je optužena jer je neovlašćeno držala municiju, s obzirom na to da je tokom istrage na jednom od metaka pronađen njen DNK - na jednoj čauri u kabinetu istorije - precizirao je Stefanović.

Foto: inforer.rs/ Miljana K. majka dečaka 

 

Podsetimo, tužilaštvo traži kaznu od 12 godina za Vladimira K., za majku dve godine i šest meseci, a za radnike u streljani po tri godine.

Foto: Informer/ Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović

 

Naime, danas je nakon nešto više od pet meseci opsežne istrage podiglo optužnicu protiv Vladimira K..

- On je optužen za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana pre tragedije obučavao sina da rukuje vazduđnim i vatrenim oružjem i pripadajućom municijom, kao i da je omogućio detetu da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir i kako da stoji i diše prilikom korišćenja oružja - rekao je Stefanović.

Foto: Informer

 

On je dodao da je Kecmanović čuvao oružje sa šest okvira i municijom u dva plastična kofera za prenošenje oružja umesto u metalnom sefu sa ključem.

- Oružje i okvir je bio sa katancem i šifrom, a drugi je bio bez katanca i u njemu je bila municija. Omogućio je detetu da dođe do dva pištolja za koje ga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu. Sin okrivljenog je došao u posed oružja 1. maja 2023. kada je napunio šest okvira sa ukupno 92 metka. U ranac ih je prebacio 3. maja i poneo u školu. Prvo je pucao u obezbeđenje, pa u dve učenice za stolom za dežurstvo i jednu koja je bila pored klavira - rekao je.

Pored oca i majke predsednik streljačkog kluba Ratko I. i Instruktor u klubu Nemanja M. optužani su za davanje lažnog iskaza.  

Kako je objasnio, Ratko I. je rekao da nije video dečaka da puca, da ga je samo jednom preko video nadzora video kako dotrčava do oca koji puca i da je lično dao nalog instruktoru da dete izvene napolje. On je rekao i da nikada nije upoznao K. K. niti sa njim bio na vatrenoj liniji, a takav iskaz je suprotan dokazima koji su prikupljeni.

- Okrivljeni Nemanja M. je takođe lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Vladimir K. na svoju odgovornost dao sinu da puca jer on to nije video, a da jeste da bi sigurno sankcionisao takvo postupanje. Rekao je i da mu nije poznato da je Vladimir sa nekim dolazio da puca, što je takođe u suprotnosti sa dokazima - rekao je.

Optužnica je prosleđena sudu na odlučivanje, a tužilaštvo je zatražilo da Vladimiru bude produžen pritvor, kao i da bude osuđen na maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija