• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.me

08.10.2023

12:05

Interpol traga za kopačima tunela iz Loznice! Prokopali 30 metara do suda, uzeli važne dokaze, pa pobegli!

Vlada Crne Gore

Vesti

Interpol traga za kopačima tunela iz Loznice! Prokopali 30 metara do suda, uzeli važne dokaze, pa pobegli!

Podeli vest

Uprava crnogorske policije raspisala je međunarodnu Interpolovu poternicu za četiri osobe iz Loznice za koje se veruje da su letos prokopali tunel u centru Podgorice kako bi se domogli depoa zgrade Višeg suda.

Interpolove poternice su raspisane za Milanom i Veljkom Markovićem, Dejanom Jovanovićem i Vladimirom Erićem.

"Vijestima" je u Ministarstvu pravde saopšteno da su oni prošlog petka - 29. septembra dali saglasnost Upravi policije da preko Interpola raspiše međunarodne poternice za odbeglom grupom iz Srbije.

Saglasnost Ministarstva pravde data je samo dan nakon što je Osnovni sud u Podgorici, po zahtevu tužioca Marka Mugoše, odobrio odluku da se preko međunarodnih policijskih kanala uputi potraga za udarnicima mafije, koji se sumnjiče da su tokom avgusta i desetak dana septembra prokopali tajni prolaz od suterena zgrade do depoa Višeg suda.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici četvoricu begunaca iz Loznice, koji u Podgorici nisu imali prijavljeno prebivalište, za sada tereti da su iz lagera suda odneli 15 pištolja i tri puške, ali i deo spisa krivičnih predmeta, koji su čuvani u podrumu hrama crnogorskog pravosuđa.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Osumnjičeni za kopanje tunela i saučesnica Kristina Baćović

U ovom predmetu pritvor je određen samo Podgoričaninu Predragu Mirotiću, za kojeg se sumnja da je kopačima iz Srbije pružao logističku podršku tokom obavljanja posla u podzemlju.

Iz ODT-a Podgorica ranije su obelodanili da je grupa počela da deluje kada je za sada nepoznata žena, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine iz Podgorice, zakupila poslovni prostor suterena, zgrade pored Višeg suda u Podgorici.

Ta žena, za koju policija tvrdi da je navodno Katarina Baćović, 24. jula sa vlasnicom poslovnog prostora potpisala ugovor o zakupu na tri godine, s cenom rente od 1.400 evra mesečno.

U naredbi za sprovođenje istrage se napominje da je vlasnica poslovnog prostora dovedena u zabludu u pogledu identiteta zakupca i namene korišćenja poslovnog prostora. Ona je prilikom potpisivanja ugovora dogovorila da ključeve od podruma preuzme muška osoba koja se lažno predstavila kao Edin Adžihmetović. On je 7. avgusta od majke vlasnice poslovnog prostora preuzeo ključ, nakon čega srpski državljani kreću u poduhvat prokopavanja tunela do zgrade Višeg suda od koje ih deli samo ulica.

Foto: Printscreen Twitter, Vlada Crne Gore

Osumnjičeni za kopanje tunela

"U nameri da sebi ili nekom drugom pribave protivpravnu imovinsku korist, savlađivanjem većih prepreka i obijanjem, okrivljeni Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić, upotrebom podesnog alata iz podrumskih prostorija, prokopali su podzemni tunel dužine oko 30 metara do depoa Višeg suda u Podgorici, u kojem je smešten dokazni materijal iz predmeta koji se vode ili su završeni pred tim sudom", piše u dokumentu tužilaštva.

Članovi grupe su, kako je utvrđeno, mesec kopali tunel. Probili su betonski zid na depou i kroz otvor od 8. do 11. septembra ulazili u tu prostoriju. Preturali i pregledali sve što su tamo našli. Zatim su obili zaključanu kancelariju u kojoj stoji oružje i odneli veću količinu...

Arsenal oružja izneli su kroz tunel do podruma, a zatim ga spakovali u kofere i najlonske kese i taksijem prebacili do stana u podgoričkom naselju Zabjelo.

Istog dana, kada je otkriven tajni prolaz u srcu grada, Mirotić je, po prethodnom dogovoru sa Srbima, automobilom "reno klio" do zetskog naselja Botun navodio njihov "mercedes sprinter". Veruje se da su tada alat bacili u Moraču, a kombi sakrili u Botunu.

Osumnjičeni Markovići su izašli su iz Crne Gore na graničnom prelazu Šćepan Polje, a Dejan Jovanović na Dobrakovu, dok za Vladimira Erića se ne zna da li je i kako napustio državu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12