• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

05.10.2023

08:21

Kosta nastavio školovanje! Onlajn nastava za najmlađeg masovnog ubicu na svetu

Zoran Sinko

Vesti

Kosta nastavio školovanje! Onlajn nastava za najmlađeg masovnog ubicu na svetu

Podeli vest

Najmlađi masovni ubica na svetu Kosta K. (14), koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devet učenika i radnika obezbeđenja ove škole i koji se od tada nalazi na veštačenju u Klinici za neurologiju i neouropsihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, nastavio je svoje školovanje i nastavu prati onlajn iz posebne prostorije ove ustanove.

Kako prenose mediji saznanja dobro obaveštenog izvora za Kostu je obezbeđenja prostorija u kojoj ima sve što mu je potrebno da bi pratio nastavu onlajn i za sada sve teče po planu.

- Od početka je bilo jasno da Kosta neće moći da ide u školu i izlazi iz ustanove u kojoj se trenutno nalazi. Zbog celokupne situacije nije bilo prihvatljivo ni da mu profesori dolaze, te je odlučeno da u sklopu klinike dobije prostoriju iz koje će pratiti nastavu. Nastavno osoblje iz OŠ "Dr Dragan Hercog" u Beogradu mu drži časove onlajn i to se zasad pokazalo kao dobro - kazao je sagovrnik upoznat sa slučajem i dodaje:

Foto: Printscreen, Marko Đoković

Kosta K. napisao je spisak drugara iz odeljenja i učenika koje je želeo da ubije

 

- Njemu je obezbeđena tehnologija, pomoću koje prati nastavu, a ocene, koliko mi je poznato, još nisu počele. I samim profesorima je u početku bilo čudno, imali su određenu zadršku jer treba da predaju učeniku koji je pre nekoliko meseci ubio drugare, čuvara škole i počinio stravičan masakr, ali ipak, zasad, sve teče kako treba.

On dodaje da je sve ovo bila novina i za profesore koji drže nastavu Kosti K. jer oni uglavnom rade s teško obolelom decom koja imaju psihičke probleme.

- Kosta K. nema nikakve smetnje u razvoju, tako da s te strane nastavnici nemaju problem, ali svakako im je ovo prvi ovakav slučaj, jer ipak ovde predaju dečaku koji je počinio stravičan zločin. Oni sa njim imaju poseban sistem rada i on ima časove kao i sva deca u drugim osnovim školama, a ne kao deca koja obično pohađaju OŠ" Dragan Hercog" - objasnio je sagovrnik. 

Foto: printscreen facebook

Zoran Aleksić, direktor OŠ "Dr Dragan Hercog"

 

Podsetimo, direktor OŠ "Dr Dragan Hercog" u Beogradu Zoran Aleksić svojevremeno je za medije potvrdio da je Kosta K. zvanično učenik te škole.

- Sve u vezi s ovim pitanjem je rađeno s Ministarstvom prosvete i dečak će biti upisan u našu školu, koja je kod nas jedina škola ovog tipa. Lekari koji su pozvani da ocene sposobnost deteta s problemom zbog kog ne može da pohađa nastavu u normalnim okolnostima uvek mogu da procene da dete ne može iz nekog razloga da pohađa nastavu ni u našoj školi, na bilo koji način. Međutim, i to može da se promeni. Kod nas se radi s decom koja su bolesna i koja zahtevaju poseban pristup nastavi. Moje kolege rade u bolničkim uslovima, koji nisu učionički, i potrebno je mnogo fleksibilnosti da bi program prilagodili zdravstvenom stanju učenika u svakom trenutku - ispričao je tada Aleksić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija