• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

04.10.2023

08:17

Pet meseci od masakra u Duboni i Malom Orašju! Uroš Blažić uzeo kalašnjikov seo u "mercedes" i krenuo u krvavi pir

Informer/Pexels

Vesti

Pet meseci od masakra u Duboni i Malom Orašju! Uroš Blažić uzeo kalašnjikov seo u "mercedes" i krenuo u krvavi pir

Podeli vest

Pre tačno pet meseci Uroš Blažić (21) je uzeo kalašnjikov i krenuo u svoj krvavi pohod. U selima Malo Orašje i Dubona ubio je devet, a ranio 13 osoba, a policija ga je jurila do sledećeg jutra, kada je pronađen i uhapšen u kući svog ujaka od Kragujevca.

Podsetimo, Blažić je 4. maja oko 22.30 naoružan do zuba seo u svoj "mercedes" i krenuo u krvavi pir. Prvo je u Malom Orašju kod fudbalskog terena pucao na mlade koji su se okupili na tom mestu, a onda se dovezao u Dubonu, gde je ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali ogradu, a onda je nekoliko stotina metara dalje u školskom dvorištu i nastavio da ubija.

 U svom krvavom piru Uroš je ubio devet, a ranio 13 osoba, a onda je pobegao. Potera za njim je trajala celu noć, a on je za to vreme oteo taksistu i njegovu mušteriju u Malom Požarevcu. Nakon celonoćene vožnje sakrio se u kući svog ujaka u naselju Vinjište kod Kragujevca gde je i uhapšen. Dok su ga specijalci hapsili plakao je i molio da ga ne tuku.

Foto: Informer

Masovni ubica uhapšen na imanju svog ujaka kod Kragujevca

 

Uroš Blažić je od hapšenja u pritvoru u Smederevu, a bio je mesec dana i na veštačenju u Specijalnoj zatvorskooj bolnici u Beogradu. Pored Uroša policija je uhapsila i njegovog oca, ujaka i brata od ujaka i onio su trenutno u pritvoru. 

U međuvremenu kuću masovnog ubice u Duboni i njegovu porodicu dedu, majku, snaju i bratanca čuva policija.   

Inače kuća Uroša Blažića u Varovnici na putu od Dubone za Šepšin iz koje je krenuo u masakr je zapaljena i totalno je izgorela, policija do sada nije otkrila ko je podmetnuo požar. 

Kako je izvršio masakr u potresnoj ispovesti za Informer ispričao je Nikola M. (17) iz Malog Orašja koji je te noći bio ranjen. 

Foto: Zoran Sinko

Park u Malom Orašju gde je Uroš prvo zapucao

 

- Te večeri bilo nas je 15 na fudbalskom terenu kod spomenika u Malom Orašju. Sedeli smo pore vatre, slušali muziku, pričali, zezali se... Ne znam koliko je tačno bilo sati, ali se sećam da sam video da se pored terena zaustavio jedan automobil i da je neko izašao iz njega - priseća se Nikola i dodaje:

- Bio je to Uroš, prišao nam je na pet-šest metara i stao, raširio se kao da je Rambo. Kad je viknuo da legnemo i da će nas pobiti, neko iz društva mu je dobacio: "'Ajd na pivo!" To kao da je uvredilo Uroša, promrmljao je: "A je l' tako", pa se okrenuo, otvorio zadnja vrata na autu i uzeo pušku. Onda se okrenuo ka nama i zapucao. Sve posle toga se desilo brzo...

Foto: Zoran Sinko

Nikola pokazuje gde ga je pogodio masovni ubica

 

Kad se začuo prvi rafal, Nikola je počeo da beži, ali se sapleo i pao.

- Oko mene su padali mrtvi i ranjeni, a meni su se noge odsekle od straha, zato sam se i sapleo. Ležao sam, a pucnji su utihnuli. Čuo sam kada je nešto caknulo, zapravo to je bio zvuk menjanja okvira s municijom. Ustao sam i počeo da trčim koliko me noge nose, a on je onda ponovo zapucao. Tri-četiri metka su mi proletela pored glave i tela, čuo sam ih kako fijuču. Nisam se obazirao, samo sam trčao - ispričao je šokirani Nikola.

On napominje da, dok je bežao, nije ni osetio da je ranjen.

- Osetio sam nešto toplo na desnom kuku. Pipnuo sam rukom i osetio nešto vlažno i lepljivo. Bio je mrak, nisam tad ni shvatio da sam pogođen i da krvarim. Nastavio sam da trčim kroz neko žito, jagode, ne znam ni sam kuda sam prošao. Samo sam hteo da pobegnem što dalje, hici su još odjekivali dok sam trčao. Usput sam naleteo na jednog druga koji je bio na motoru. On me je odvezao kući, a kad me stariji brat video, odmah me ubacio u kola i odvezao u bolnicu u Smederevu. Tamo su mi ušili ranu, mislim da je bilo 18 kopči. Bio sam šest dana u bolnici i onda su me pustili na kućno lečenje - kazao je Nikola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija