• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

03.10.2023

14:13

Najmlađi masovni ubica na svetu na današnji dan ubio je 10 ljudi! Kosta K. (14) se i dalje psihički veštači, suđenje ni na vidiku

ATA Images, Z.G.

Vesti

Najmlađi masovni ubica na svetu na današnji dan ubio je 10 ljudi! Kosta K. (14) se i dalje psihički veštači, suđenje ni na vidiku

Podeli vest

Kosta K. (14) učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu na današnji dan, pre tačno pet meseci, pred kraj prvog časa jutarnje smene, naoružan sa dva očeva pištolja ušetao je u školu i u crno zavio porodice devetoro nedužnih vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Posle stravičnog zločina koji je počinio sam je pozvao policiju, predstavio se, rekao šta je učinio i da je on "psihopata". Policajci su brzo stigli, stavili lisice učeniku koji je obučen u crno stajao ispred škole. U hodniku i učionici u kojoj je držan čas istorije zatekli su stravičan prizor.

Neće odgovarati

Istog dana, 3. maja, dečak-ubica smešten je u psihijatrijsku ustanovu u kojoj boravi i danas. On nikada neće krivično odgovarati za zločin koji je počinio u školi na Vračaru jer je u trenutku masakra imao 13 godina.

Foto: Printscreen

Policajci privode Kostu K.

Jedini zvaničan iskaz koji je dao, dao je u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da nije adekvatno obezbedio oružje kojim je dečak ubio decu i čuvara, ali i zbog toga što ga je vodio u streljanu i učio ga da puca.

- Njegovo svedočenje protiv oca, donekle je rekonstrukcija svega što se dogodilo kako tog dana, tako i u danima, nedeljama i mesecima pre toga. Otkriveno je da je u streljani bio tri puta i da ga je samo prvi put instruktor podučavao gađanju, a da ga je druga dva puta otac učio da puca iz dva pištolja, upravo ona dva koja je kobnog dana poneo u školu - otkriva naš sagovornik.

Vežbao u streljani

Dečak-ubica bio je, kako saznajemo, u streljani sa ocem bio tri puta. Prvi put pucali su iz vazdušnog oružja, a instruktor mu je davao savete i instrukcije kako da gađa.

ŠTA JE SVE OTKRILA ISTRAGA

- Otac angažovao najboljeg instruktora pucanja za svog sina

- Spisak smrti bio znatno duži

- Dečak ubica guglao da li mu preti doživotna robija

- Dečak ubica smatrao da mu deca iz škole nisu prijatelji

- Druga dva puta otac je poneo svoje pištolja i učio ga je da gađa. On je prema našim saznanjima, bio precizan i pravio je grupe metaka u koncentričnim krugovima oko centra. Otac je navodno bio ponosan na njega i snimao ga je dok je pucao - otkriva izvor Kurira.

Foto: Zoran Sinko

 

Otac u pritvoru

Protiv oca dečaka Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je sina vodio u streljanu i učio ga da puca, kao i zbog toga što oružje, za koje je imao dozvolu, nije čuvao na bezbedan način.

Hronologija zločina

- 24. april - prvi put otključao sef sa očevim pištoljima, držao ih u rukama, pa vratio na msto

- 1. maj - ponovo je uzeo očeve pištolje iz sefa i stavio ih je u svoj školski ranac

- 1. i 2. maj - sa porodicom je bio van kuće, prvo na selu, a onda i kod babe na Zvezdari

- 3. maj - uzeo je ranac sa oružjem, otišao u školu i počinio masakr

Kobnog dana dečak ubica uzeo je dva očeva pištolja, a onda iz njih ispalio hice. Protiv majke dečaka vodi se pretkrivični postupak kako bi se utvrdilo da li je počinila krivično delo zanemarivanje i zlostavljanje deteta.

- Pet meseci posle masakra, mnogi policajci koji su bili na mestu zločina nisu se oporavili. I dalje je velika misterija, čak i za najbolje rukovaoce oružjem, da je neko ko je u tom trenutku imao 13 godina s takvom hladnoćom i lakoćom pucao, praktično bez promašaja, u decu s kojom je provodio dane. Zapravo, niko u njemu ne vidi dete, već hladnokrvnog ubicu koji je ubio desetoro ljudi a da mu ruka nije zadrhtala - kaže naš sagovornik.

Inače, kako su portali preneli, istraga protiv V. K, oca dečaka ubice iz "Ribnikara", ne može da bude okončana jer Institut za sudsku medicinu ni posle brojnih urgencija Višeg javnog tužilaštva nije dostavio balističko medicinsko veštačenje koje je ključno za donošenje odluke o podizanju optužnice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija