• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/jugmedia.rs

23.08.2023

12:31

Vlasinsko jezero još uvek krije Nikolino telo! Prošlo je devet dana od kada je pao sa skutera i nestao u dubini, spasioci na izmaku snage!

jugmedia

Vesti

Vlasinsko jezero još uvek krije Nikolino telo! Prošlo je devet dana od kada je pao sa skutera i nestao u dubini, spasioci na izmaku snage!

Podeli vest

Saslušani su svi svedoci i problem je u tome što niko ne ume da objasni gde se tragedija tačno dogodila

Potragu za Nikolom Miljkovićem (28), koji je pre 9 dana nestao u dubinama Vlasinskog jezera kada je sa Davidom Denčićem (24), bratom od tetke, pao sa skutera nakon što ih je jaka oluja bacila sa ovog vodenog vozila, otežava činjenica da se ne zna tačna "lokacija" na kojoj su pali u vodu.

- Saslušani su svi svedoci ove tragedije i problem je u tome što niko ne ume da objasni gde se tragedija tačno dogodila. Gde je ih je skuter bacio u vodu. Bila je oluja i niko ne može da kaže tačno. Jezero trenutno pretražuje 8 ronilaca Žandarmerije - rečeno je iz istrage.

Kada su ušli jezero bilo mirno

Nikolin brat od tetke David Denčić (24), koji je ispričao o borbi dva mladića za opstanak usred uzburkanog jezera, od kojih jedan nije dobio bitku.

- Jezero je bilo sasvim mirno kada smo ušli u vodu sa skuterom. Nakon nekoliko minuta počeo je mali vetar da duva, ali nismo ni slutili da će doći do oluje. Kada smo videli da se na jezeru pojavljuju veći talasi, hteli smo da se vratimo, ali su odmah krenuli ogromni sa iznenadnim nevremenom. Talasi su nas bukvalno nosili i bacali, pa smo jednog momenta pali sa skutera", priča veoma uznemiren mladić.

Istina je kaže to da su se u prvi mah smejali sa Nikolom, jer su obojica odlični plivači, a drama je krenula kada su počeli da plivaju do skutera, udaljenog tridesetak metara od njih.

- Ja sam prvi krenuo ka skuteru, on za mnom, ali posle 10 metara nismo mogli više. Zaustavili smo se jer nas je nosila voda, protiv struje ništa nismo mogli.

Foto: jugmedia.rs

 

 

Rekao je: Ovo mi je poslednji dan  

Dok su se održavali na vodi, Nikola se iznenada veoma uplašio, za razliku od mene. Ne znam šta se dešavalo u njemu. Ja sam mu govorio da ne brine, da sam ja uz njega i da ću ga spasiti kako znam i umem. Ništa nije dalo rezultate. Jednog momenta mi je rekao da je ovo njegov poslednji dan. Zagrlio sam ga“, priča dok mu se glas trese.

Kaže da Nikola nije verovao u svog brata i da ga je strah sve više obuzimao iako mu je David govorio da će drugovi s obale brzo doći po njih, piše Jugmedia.

- Ta agonija trajala je 25 minuta do pola sata, po mojoj proceni- priseća se.

David se u trenutku ugasio, izgubio svest!

Jednog momenta Nikola mu je skliznuo iz ruke i počeo da tone.

- Video sam ga metar i po ispod vode. Uspeo sam da ga izvučem i bio je živ, ali se onda nešto desilo sa mnom. Posle dva minuta sam se ugasio. Ne sećam se ničega i ne znam kako sam opstao na vodi do dolaska naših drugova- ispričao je David.

Tog dana je, tako iznemogao, morao da daje izjave u policiji, prespavao nekoliko sati i vratio se na jezero da sa prijateljima traži svog brata. I tamo je svakoga dana.

Foto: jugmedia.rs

 
Očajna majka traži pomoć u nalaženju tela

Nikolini drugovi, drugarice i rođaci održali su skup u centru Leskovca, na kome se pojavila i njegova majka Katarina. Svi su bili obučeni u majice sa Nikolinim likom za čijim telom već deveti dan bezuspešno traga u dubinama Vlasinskog jezera.

Majka Katarina Miljković na skupu je jeavno apelovala na Vladu Srbije da pošalje dodatne ronilačke snage Žandarmerije, jer su svi na izmaku snage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

KOL CENTAR NA BANJICI?! Upravo se oglasilo Tužilaštvo: Nema krivičnog dela!
Politika

KOL CENTAR NA BANJICI?! Upravo se oglasilo Tužilaštvo: Nema krivičnog dela!

Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa osnovnim tužilaštvima sa teritorije grada Beograda i Ministarstvom unutrašniih poslova RS prati današnji izborni proces i obaveštava javnost da za sada nema dokaza da je u Sportskom centru Banjica izvršeno bilo koje krivično delo, kako to tvrde pojedini učesnici izbornog procesa.

02.06.2024

16:43

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija