• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2023

15:12

Podvodili i zverski mučili robinju: Držali ženu vezanu, tukli je i hranili izmetom!

informer.rs

Vesti

Podvodili i zverski mučili robinju: Držali ženu vezanu, tukli je i hranili izmetom!

Podeli vest

Mileva Martinov (34) i Nenad Petrović (42) iz okoline Obrenovca osuđeni su pre godinu dana na minimalne kazne zatvora, iako su punih deset meseci tokom 2018. godine držali u ropstvu Milevinu drugaricu Jelenu V. (32) i zverski je mučili!

Mileva Martinov (34) i Nenad Petrović (42) iz okoline Obrenovca osuđeni su pre dve godine na minimalne kazne zatvora, iako su punih deset meseci tokom 2018. godine držali u ropstvu Milevinu drugaricu Jelenu V. (32) i zverski je mučili!

Mileva i Nenad su je terali na prosjačenje i prostituciju, držali je vezanu lancima u kući, tukli je i kleštima joj čupali nokte, hranili izmetom, a svoju decu su nagovorili da mokre po njoj!

Supružnicima iz pakla pretilo je do 12 godina zatvora za trgovinu ljudima, ali je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio prvostepenu presudu po kojoj je Mileva dobila samo tri i po godine robije, a Nenad četiri godine i dva meseca. 

Stravična tortura dešavala se od januara do oktobra 2018. u kući u Velikom Polju kod Obrenovca, gde su živeli Mileva i Nenad. Jelenu je komšija izbavio iz ropstva, nakon što je policiji prijavio da svake noći čuje njene krike.

Nesrećnicu silovao i otac

Jelenina životna priča je, inače, jedna od najtužnijih u Srbiji. Odrasla je u jednom mestu kod Idvora, u teškoj bedi, sa roditeljima i sedmoro braće i sestara. Kako je sama ispričala pred tužiocem, otac ju je više puta silovao kad je bila tinejdžerka.

Meštanka ovog sela ranije je ispričala reporteru Informera da su se Jelenine četiri sestre još u pubertetu udale za četvoricu Milevine braće i otišle od kuće. I Jelena se prvi put udala kad je bila veoma mlada, za 20 godina starijeg čoveka iz sela, i rodila mu dete.

On je još bio koliko-toliko dobar prema njoj, ali je ubrzo umro.

- Jelena se potom još dva puta udala i oba muža su bili zlotvori prema njoj. Dobila je sa obojicom po još jedno dete, međutim, i jedan i drugi su je izbacili iz kuće i oduzeli joj decu. Kod roditelja nije mogla da se vrati, jer njih zapravo i nije bilo briga za nju. Svi su je tretirali kao staru kantu... Zbog takvog života imala je psihičkih problema i čak dva puta je operisala tumor na mozgu. Nikog nije bilo briga za nju - otkrila je komšinica.

Prema njenim rečima, Jelena se u januaru 2018., nakon što ju je i treći muž izbacio iz kuće, nekako obrela u Perlezu kod sestara:

- Tada se čula s Milevom, poznanicom iz detinjstva, koja se u međuvremenu preselila kod ljubavnika u Veliko Polje kod Obrenovca. Ova ju je odmah pretvorila u robinju. Jelenine sestre su sigurno znale šta ona tamo preživljava, ali prstom nisu mrdnule za nju. Njeni roditelji i braća takođe...  

Prema presudi, Mileva i Nenad su od Jelene, čim se preselila kod njih, odmah oduzeli mobilni telefon i sva dokumenta, uključujući i medicinsku dokumentaciju. Terali su je da prosi po Zemunskom keju, tako što su je držali pod nadzorom i sve pare joj oduzimali.

Jednom mesečno su je odvodili do pošte i tad su joj na trenutak vraćali ličnu kartu, samo da bi mogla da podigne 11.800 dinara od socijalne pomoći, koje su joj takođe oduzimali. Povremeno bi joj dovodili i muškarce iz okolnih sela i podvodili je za 1.000 dinara.

Za to vreme u kući su je držali vezanu lancima i terali je da spava na podu. Davali su joj samo jednom dnevno da jede, i to po koricu hleba ili ostatke hrane. Kad bi se Jelena požalila, Mileva bi je naterala da jede izmet, a svoje četvoro dece je terala da mokre po njoj. Redovno ju je tukla drškom od metle, jednom prilikom joj je čak kleštima čupala nokte!

Poslednja adresa u Sigurnoj kući

Nenad i Mileva su u sudu negirali da su Jelenu držali kao robinju, nevešto se pravdajući da su je tretirali "kao gosta"(?!?) Kasnije su se rastali, dok su njihova deca završila u domu. 

Što se Jelene tiče, ona je posle oslobađanja iz ropstva jedno vreme provela u Sigurnoj kući kod Pančeva, a onda joj se izgubio svaki trag. 

Kupili auto od preturanja po kontejneru!

Mileva Martinov je izjavila na sudu da je nepismena, a Nenad Petrović da ima samo nekoliko razreda osnovne škole. Nikad nisu imali stalno zaposlenje i godinama su primali socijalnu pomoć. Međutim, pošto su imali satelitsku antenu na kući, relativno skupu garderobu i obuću, kao i automobil "pežo 306", sudija ih je pitao kako su zaradili novac za te stvari. Petrović je i na to pitanje spremno odgovorio:
- Pa povremeno sam radio na građevini i skupljao stvari po kontejnerima, a žena je prodavala maramice na ulici. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija