• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti.rs

20.07.2023

10:23

Ne može da hoda, ne pomera levu ruku! Poznato stanje nastavnice ranjene u Ribnikaru!

informer/printscreen

Vesti

Ne može da hoda, ne pomera levu ruku! Poznato stanje nastavnice ranjene u Ribnikaru!

Podeli vest

Nastavnica istorije Tatjana S. (52), koju su pogodila tri od 57 metaka, koliko je Kosta K. tog nesrećnog 3. maja ispucao u OŠ "Vladislav Ribnikar", prebačena je iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, gde je više puta operisana, u Institut za rehabilitaciju u Sokobanjskoj.

Tatjana, jedna od šestoro ranjenih i srećom preživelih u strašnom masakru na Vračaru, u kojem je ugašeno deset života, kako tvrdi izvor blizak porodici, ne može da hoda, ne pomera levu ruku, a još se i psihički oporavlja od traume koju je zajedno sa ranama zadobila te nesrećne srede ujutru, na radnom mestu.

Nastavnicu je dečak ubica, koji je prekjuče video-linkom svedočio u procesu protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića, inače lekara - radiologa, ranio u levu šaku, desnu potkolenicu i u stomak, a taj metak joj je oštetio desni kuk.

- Od te najteže prostrelne rane u stomak Tatjana ima za posledicu i oštećenje nerava leve noge, pa ne može da stane ni na jednu.  Iz kreveta, može samo u kolica. Mali su pomaci nabolje i porodici niko ne može da kaže ni koliko bi rehabilitacija mogla da traje, ni kakav će rezultat biti - navodi izvor.

Tatjanin suprug i dvoje dece kao u agoniji su, prema rečima izvora bliskog porodici, preživeli prva tri dana posle zločina Koste K., kada se nije znalo ni da li će ona preživeti.

Tatjana je u UKCS tri puta operisana: prvi dan po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve šake. Spasavali su joj život, pa je kuk koji se rasprsnuo od metka kojim je pogođena u stomak, ostavljen "da se rešava" kasnije, kada se ona stabilizuje.

Foto: Marko Đoković

 

Tatjanini muž i deca, "dok ne stanu na noge posle šoka" ne žele da se oglašavaju, iako su prema rečima našeg izvora više puta dosad bili isprovocirani netačnim informacijama iznetim u javnost. Možda je i zbog toga, ako se izuzme nekoliko pominjanja u prvih par dana u zvaničnim izveštajima o povređenima u "Ribnikaru" i masakru u dva sela oko Mladenovca, koji je Uroš Blažić počinio samo dan kasnije, Tatjana ostala na "margini" tragedije kakvu Srbija nikad pre nije videla.

- Zna se da Tatjana nije bila na Kostinom spisku, ali spekulisalo se da između njih kao nastavnika i đaka postoji neki spor, što nije tačno. Danas da pitate i Tatjaninog supruga Dragana i decu, potvrdili bi vam da je ona i pre, i posle tragedije, govorila da je Kosta primeran dečak, sa kojim nije imala nikakvih problema. Šta se dogodilo u glavi tog deteta, i zašto je uradio nešto toliko strašno, porodica Stevanović, a verujem ni drugi koji su ga poznavali teško da će ikad uspeti da shvate - ističe dobro obavešten izvor.

Sagovornik "Novosti" priča da se Tatjaninom suprugu javljaju njene kolege iz "Ribnikara" i raspituju se kako je ona, ima li pomaka u rehabilitaciji, kako psihički podnosi sve što se dogodilo...

- Dragan i deca prolaze kroz težak period, opterećeni su brigom za Tatjanu i da li će uspeti da se oporavi, ali nisu ostrašćeni. Suprug razume svačiji bol, ali ne može da shvati da neko traži da se ta škola sruši, "da ne ostane kamen na kamenu". Trudimo se da ga u razgovorima ne vraćamo na taj strašni dan, ali svima nam je poznat njegov stav, koji je valjda formirao na osnovu toga što je čuo od Tatjane, a to je da je ozbiljan problem u obrazovnom sistemu da nastavnici imaju obaveze, i nikakva prava, dok roditelji i deca imaju sva prava i nikakve obaveze, i da je ovo što se dogodilo u "Ribnikaru " ekstremna situacija, koja nije mogla da se predvidi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nagrada će nositi ime žrtve dečaka iz Ribnikara! Mladi pijanisti i kompozitori zauvek će pamtiti stravično stradalog virtuoza!
Društvo

Nagrada će nositi ime žrtve dečaka iz Ribnikara! Mladi pijanisti i kompozitori zauvek će pamtiti stravično stradalog virtuoza!

Ministarka kulture Maja Gojković, upravnik Zadužbine Ilije M. Kolarca Aleksandar Peković i predsednik Upravnog odbora ove ustanove Rade Vojnović postigli su danas saglasnost oko realizacije ideje da nagrada za mlade pijaniste odnosno mlade kompozitore ponese ime po dečaku A.Č., stradalom u tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

19.07.2023

14:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dobrilović: Srbija se na putu ka EU ne sme ucenjivati Kosovom, borba u UN primer zaštite interesa zemlje
Politika

Dobrilović: Srbija se na putu ka EU ne sme ucenjivati Kosovom, borba u UN primer zaštite interesa zemlje

Srbija se na putu ka Evropskoj uniji ne sme više ucenjivati pitanjem Kosova, koje se mora rešiti u dijalogu, kao što je i predviđeno Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 i bez nametanja rešenja, ističe kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) za poslanika u Evropskom parlamentu Konstantin Dobrilović, dodajući da je borba Srbije nedavno u UN, kao i konstantna borba za prava Srba na Kosovu primer svima kako se treba zalagati za građane.

02.06.2024

09:18

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00