• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

19.07.2023

14:40

Policiji pune ruke posla! Na području Nišavskog okruga za šest meseci 27 krivičnih prijava za nasilje u porodici i 644 hitne mere

emitphoto

Vesti

Policiji pune ruke posla! Na području Nišavskog okruga za šest meseci 27 krivičnih prijava za nasilje u porodici i 644 hitne mere

Podeli vest

U prvih šest meseci ove godine na teritoriji Policijske uprave u Nišu podneto je 27 krivičnih prijava za nasilje u porodici i izrečeno je 644 hitne mere po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici.

Prema podacima PU Niš, izrečeno je 458 hitnih mera zabrane počiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i da joj prilazi, i 206 mera privremeno udaljenje počinioca iz stana. 

U istom periodu prošle godine, podneta je 31 krivična prijava za krivično delo nasilje u porodici, dok je izrečeno 630 hitnih mera, od kojih 438 mera zabrane počiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i da joj prilazi, kao i 192 mere privremenog udaljenja počinioca iz stana.

Tokom 2022. godine na teritoriji Policijske uprave u Nišu izrečeno je ukupno 1.913 hitnih mera, od kojih 1.337 mera zabrane počiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i da joj prilazi i 576 mera privremeno udaljenje učinioca iz stana.

Po nalogu nadležnih tužilaštava, u prošloj godini na području Policijske uprave Niš ukupno je podneto 126 krivičnih prijava za nasilje u porodici.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija