• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

13.07.2023

08:19

Crvena beretka sprečila katastrofu! Spasio živote osuđenika kada je izbio požar u Zabeli

Zoran Sinko/ informer

Vesti

Crvena beretka sprečila katastrofu! Spasio živote osuđenika kada je izbio požar u Zabeli

Podeli vest

Branko Berček (46), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji služi kaznu od 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Ivana Stambolića i pokušaju ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000, spasio je najmanje dva života, kada je izbio požar u Sedmom paviljonu zatvora Zabela, takozvanom "zatvoru u zatvoru"

Kako je Informer prvi pisao požar je izbio u petak, 7.jula, popodne u jednoj ćeliji najpoznatijeg dela požarevačkog zatvora u kom kazne služe između više od 100 osuđenika od kojih su većina pod "posebnim merama" i sa najvišim kaznama, i samo zahvaljujući reakciji osuđene "crvene beretke" sprečena je katastrofa.

U čuvenom "sedmom paviljonu" između ostalih smešten je i Radomir Marković, bivši načelnik DB, Branko Berček, ali i surovi egzekutor "zemunskog klana" Sretko Kalinić, koji se nedavno oženio. 

- Osuđenik Branko Berček bio je u redovnoj šetnji u petak oko 16 sati, kada je prvo osetio miris, a onda i primetio da dim kulja iz jedne ćelije na drugom spratu. Do tog trenutka niko nije primetio da ćelija u kojoj su bili osuđenici gori i sreća je da je odmah reagovao i alarmirao stražare. U dramatičnoj akciji spasavanja ljudi iz zaključane ćelije, koja je brojnim sigurnosnim vratima i rešetkama obezbeđena, povređana su i dvojica stražara koji su zadobili opekotine koji su otključavali vrata kako bi izvukli osuđenike iz požara - otkriva izvor detalje jezive drame koja se odvijala u Zabeli u petak popodne.

Prema njegovim rečima, u ćeliji je zatečena buktinja i dvojica onesvešćenih muškaraca, koji su se jedva videli od dima. Da osuđeni Berček, nije odreagovao, sigurno bi nastradali. Kada su stražari upali, već su bili u nesvesti, najverovatnije zbog dima koji je već ispunio sobu u kojoj borave. Sekunde su bile u pitanju, ko zna šta bi se dogodilo da je požar video samo nekoliko minuta kasnije - dodaje sagovornik.

Šta je izazvalo požar za sada se ne zna i proverava se da li je dušek koji je planuo namerno ili slučajno zapaljen. Srećom u požaru niko nije teško povređen.  

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija