• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

12.06.2023

13:49

DŽONIĆA ČEKA DOŽIVOTNA! Trostrukom ubici iz Aleksinca sutra izriču presudu za ubistvo tročlane porodice!

printscreen

Vesti

DŽONIĆA ČEKA DOŽIVOTNA! Trostrukom ubici iz Aleksinca sutra izriču presudu za ubistvo tročlane porodice!

Podeli vest

U Višem sudu u Nišu za sutra je zakazano izricanje presude Goranu Džoniću, vatrogascu u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, optuženom za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26).

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je doživotnu zatvorsku kaznu za Džonića, dok je on u celom dosadašnjem toku suđenja negirao krivicu.

U završnoj odbrani pred sudom okrivljeni rekao da je „izmišljeno“ sve što mu je stavljeno na teret i da on nema „blage veze“ sa krivičnim delom.

„Nisam kriv i za sve imam dokaze. Ni sam ne znam šta sam pričao u tužilaštvu jer su me u policiji 24 časa tukli. Dva policajca su me tukla, a jedan gađao pikslom i pretio mi šta će sve da mi se dogodi kad budem u zatvoru. Bili su me u glavu, mogao sam tada da priznam i da je Vučić bio sa mnom te noći“, tvrdio je Džonić.

Foto: printscreen facebook

Ubio brata od tetke, njegovu suprugu i ćerku

Na svim ročištima, sd samog početka suđenja, 22. februara ove godine, okrivljeni je u sudnici mirno sedeo i pažljivo slušao izjave svedoka i veštaka, ali je bilo momenata kada bi se u deliću sekunde iznervirao,  burno reagova i upadao u reč veštaka i svedoka.

Takvo Džonićevo ponašanje uočeno je i prilikom njegovog boravka u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu u kojoj je proveo desetak dana nakon ubistva, kako bi bilo obavljeno njegovo psihijatrijsko veštačenje.

Doktorka Marija Panić, predstavnik komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu rekla je na glavnom pretresu da je Džonić u komunikaciji sa lekarima bio saradljiv, korektnog ponašanja bez ikakvih agresivnih ispada, ali da su primećeni su i pojedini agresivni ispadi prema medicinskom osoblju i čuvarima.

Viši javni tužilac Tatjana Stevanović istakla je u završnoj reči da je tokom suđenja nedvosmisleno dokazano da je Džonić iz koristoljublja lišio života Gorana, Gordanu i Lidiju Džonić.

Foto: Zoran Sinko

Deo para zakopao u voćnjak

Stevanović je kazala da za teško ubistvo VJT traži od suda doživotnu zatvorsku kaznu za okrivljenog, za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja deset godina i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje i promet eksplozivnih materija tri godine zatvora, odnosno na zbirnu kaznu doživotnog zatvora.

Ona je takođe kazala da VJT traži da Džoniću bude oduzeto 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka, 1.850 dolara, pištolj „bereta“ i vespa.

„Obdukcijom je dokazano da su Đokići lišeni života pucnjima iz neposredne blizine. Goran pucnjem u glavu, a Gordana i Lidija Đokić po jednim pucnjem u glavu i po jednim u grudi. Sve čaure su ispaljene iz pištolja „berete“. Na „bereti“ su pronađeni su biološki tragovi Lidije Đokić i Gorana Džonića, a na novcu koji je pronađen u voćnjaku i u kući pronađeni su biloški tragovi Džonića i Gorana Đokića“, istakla je Stevanović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20