• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

18.05.2023

09:41

ISTRAGA LIKVIDACIJE VESELINA VUKOTIĆA, OCA VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA! U njega ispaljeno osam hitaca, ubica i posle četiri godine na slobodi

Vesti

ISTRAGA LIKVIDACIJE VESELINA VUKOTIĆA, OCA VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA! U njega ispaljeno osam hitaca, ubica i posle četiri godine na slobodi

Podeli vest

Ni nakon četiri godine policija i Više državno tužilaštvo nisu uspeli da otkriju ko je u aprilu 2019. godine, u Kotoru, ubio Veselina Veska Vukotića (69).

Otac vođa "škaljarskog klana" - Igora Vukotića i sada pokojnog Jovana Vukotića, likvidiran je 20. aprila 2019. godine. Egzekutor mu je prišao dok je izlazio iz “audija” kojim se parkirao ispred porodičnih apartmana, u njega ispalio osam hitaca, a potom pešice pobegao ka naselju Sveti Stasije.

Godinu i nešto kasnije, pred tužioce je stao Cetinjanin koji je tvrdio da zna ko su nalogodavci, a ko izvršioci tog ubistva.

Foto: Informer DN

Veselin i njegov ubijeni sin Jovan Vukotić

Rukovoditeljka i portparolka Višeg državnog tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica, kazala je za "Vijesti" da je iskaz tog svedoka proveravan, ali da nije dao rezultate.

- U toku izviđaja preduzete su brojne mjere i radnje, od strane tužilaštva doneta je naredba za obdukciju tela, kao i naredbe za sva neophodna veštačenja, prikupljena su obaveštenja od većeg broja lica, dok je dana 21.10. 2020. godine jedno lice saslušano u svojstvu svedoka, čiji  iskaz je bio predmet provere i tužilaštva i Uprave policije i koji nije dao rezultate u pogledu otkrivanja izvršioca predmetnog krivičnog dela - kazala je Medenica.

I U JANUARU TRAŽILI UBICU

Tužiteljka objašnjava da su, zato što je to krivično delo ostalo po NN izvršiocu, tužilaštvo upućivalo više urgencija Upravi policije za preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji iz njihove nadležnosti:

- A posljednja dana 25. 01. 2023. godine, sve u cilju rasvetljavanja predmetnog krivičnog dela i identifikacije izvršilaca istog - objasnila je tužiteljka.

To tužilaštvo Vijesti su pitale da li je još u radu predmet formiran povodom ubistva Vukotića, kada su poslednji put i koje mere i radnje preduzeli da rasvetle tu likvidaciju.

Bez odgovora ostalo je pitanje da li su u Višem državnom tužilaštvu saslušane osobe koje je 21. oktobra 2020. godine, tokom saslušanja u svojstvu svedoka, ta osoba označila izvršiocima i nalogodavcima.

Nakon ubistva oca vođa škaljarskog klana saslušano je više pripadnika organizovane kriminalne grupe "kavači", pregledani su snimci sa nadzornih kamera, urađena su brojna veštačenja...

Bukti rat kriminalnih klanova

Šezdesetdevetogodišnji Kotoranin život je izgubio u ratu crnogorskih kriminalnih klanova.

Od kraja 2015. godine u tom mafijaškom obračunu ubijeno je više desetina ljudi. Među njima najmanje je pet slučajnih žrtava.

Ispred kuće ubijenog Vukotića 2013. godine aktivirana je eksplozivna naprava. Tada nije bilo povređenih.

Vukotićev sin Jovan, ubijen je 8. septembra 2022. godine, u Istanbulu. Zbog te likvidacije u Turskoj je uhapšeno više pripadnika kavačkog kriminalnog klana, među kojima i visokopozicionirani članovi te krimi-ekipe Radoje Živković, Milan Vujotić i Zdravko Perunović...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija