• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.09.2022

09:38

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA! Pripadnici MUP odavali informacije o kriminalcima za novac i pokolne!

prinstscreen/mup srbije

Vesti

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA! Pripadnici MUP odavali informacije o kriminalcima za novac i pokolne!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su policijske službenike Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), policijskog službenika PU za grad Beograd M. K. (23) i policijsku službenicu Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T. (45) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja

R. L. se sumnjiči i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.

Sledećeg meseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila.

Sumnja se i da su M. K. i R. L. duži vremenski period vršili fizičko obezbeđenje osobe za koju su vršene ove provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 1 godinu

Da se ne lažemo, služba unutrašnje kontrole ima takve "ptičice" u svakoj PU u Srbiji, samo treba da skupe hrabrost (verovatno i političku saglasnost) da ih raskrinkaju i uhapse. Dovoljno je samo da obrate pažnju koliko novca pojedini pripadnici MUP imaju, kako žive i kako se ponašaju i sve je jasno. Moj komšija, od prilike istih godina kao ovi uhapšeni, godišnje promeni bar 2-3 automobila (Pasat, BMW, Audi) od policijske plate? Sve i da su polovni to su još uvek tolike pare da je jednostavno nemoguće da je od plate koja znamo kolika je.

HAPŠENJE U SOMBORU! Policija pronašla veliku količinu nafte (FOTO)
Hronika

HAPŠENJE U SOMBORU! Policija pronašla veliku količinu nafte (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, Policijske uprave u Somboru, Uprave kriminalističke policije i Žandarmerije, uhapsili su B. G. (40) iz Srbije i Z. K. (49) državljanina Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe

30.09.2022

08:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija