• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.02.2022

11:18

TERORISTA SPREMAO NAPAD KAMIONOM U KNEZU! Evo ko je Igor Despotović uhapšeni Srbin vehabija!

Printscreen MUP Srbije

Vesti

TERORISTA SPREMAO NAPAD KAMIONOM U KNEZU! Evo ko je Igor Despotović uhapšeni Srbin vehabija!

Podeli vest

Kao bomba u srpskim medijima odjeknula je vest da je u Beogradu uhapšen Srbin vehabija osumnjičen za terorizam, a kada se ovoj sumnji doda ono za šta je 2017. godine stvarno hapšen, onda ova pretnja postaje itekako realna

Kako Informer saznaje uhapšen je Igor Despotović, Srbin koji je prešao u islam i koji je održavao bliske veze sa vođama terorističke Islamske države.

Podsetimo da je radikalni islamista Despotović u akciji BIA uhapšen 2017. godine kada se spremao da kamionom po uzoru na teroristički čin u Barseloni gazi ljude po centru Beograda.

Kod njega su tada pronađeni planovi za napad kakav je viđen u Barseloni. Sprečen je u poslednjem momentu dok je izvodio završne pripreme da se teretnim vozilom uputi prema samom centru prestonice u Knez Mihailovu ulicu.

Kako je Informer već pisao on je pre nekoliko godina primio islam i bio na stalnoj vezi sa vođama ISIS. Planirao je da ukradenim kamionom uleti u Knez Mihailovu ulicu i pregazi što više ljudi!

Prilikom tadašnjeg hapšenja (30.8. 2017.) kod uhapšenog su pronađeni detaljni planovi za napad, kao i prepiska sa radikalnim islamistima iz Sirije i Zapadne Evrope.

Ovog puta Igoru Despotoviću je određeno zadržavanje od 48 sati zbog krivičnog dela Javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija