• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

10.01.2022

12:09

NEKI ĆE NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Početkom 2022. sudiće se poznatim ličnostima!

insider

Vesti

NEKI ĆE NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Početkom 2022. sudiće se poznatim ličnostima!

Podeli vest

Početkom godine u srpskim sudnicama naći će se mnogi optuženi za teška krivična dela, među kojima su i oni koji su dobro poznati javnosti i kojima, ukoliko se dokaže njihova krivica, prete višedecenijske kazne

Na optuženičkoj klupi naći će se zbog optužbi za zloupotrebe položaja, dilovanje narkotika, teških ubistava...

Belivuk i Miljković

FEBRUAR prošle godine ostaće upamćen po hapšenju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pripadnika njihove kriminalne grupe, zbog sumnje da su počinili niz teških krivičnih dela. Kako je istraga tekla, tako su na površinu isplivavali najjeziviji detalji onoga što su, kako se tvrdi, činili. Sve je kulminiralo objavljivanjem fotografija, na kojima su zabeleženi poslednji trenuci života njihovih žrtava, izmasakrirana tela. Najveći šok bio je kad je otkrivena mašina za industrijsko mlevenje mesa, u kojoj su u najvećem broju završavali oni koji su im se zamerili.

Foto: printscreen

Krajem jula prošle godine, Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osoba, napisanu na 322 strane. Na teret im se stavlja pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmica i silovanje. Grupa je optužena za ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana LJepoje.

Prema nekim informacijama, očekuje se da će se ova zloglasna grupa pred deliocima pravde u Specijalnom sudu naći krajem januara.

Darko Šarić

Poslednjeg dana februara, pred većem Apelacionog suda u Beogradu, planirano je da se pojavi Darko Šarić, pošto je pred ovom sudskom instancom u odnosu na njega i još trojice okrivljenih ponovo otvoren glavni pretres u postupku za trgovinu narkoticima, kako bi se otklonile izvesne nedoumice koje postoje u ovom slučaju. Nakon toga, biće izrečena nova pravosnažna presuda, pošto je prethodnu, od 15 godina zatvora, ukinuo Vrhovni kasacioni sud.

Foto: Zoran Sinko

Pljevljaka očekuje još jedan proces pred Apelacijom i to u predmetu za pranje para. NJemu je pred Specijalnim sudom izrečena kazna od devet godina zatvora. Na ovu presudu žalbe su uložili i tužilaštvo i odbrana i one će biti razmatrane na javnoj sednici, koja treba da bude zakazana. Po okončanju sednice, znaće se da li će presuda biti potvrđena, preinačena ili ukinuta uz zahtev da se ponovi suđenje.

Dijana Hrkalović

Pred sudskim većem Specijalnog suda naći će se i Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, zbog optužbe da je počinila krivično delo trgovina uticajem.

Foto: Informer

Tužilaštvo je sudu predložilo da je posle održanog glavnog pretresa izrekne kaznu od pet godina zatvora. Optužnim predlogom, zbog zloupotrebe službenog položaja, obuhvaćeni su i Dejan Milenković, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, i Milorad Šušnjić, bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad.

Istraga protiv Hrkalovićeve započeta je zbog sumnje da je uticala na Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, predmetu poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk. Postupak protiv nje je, u međuvremenu, bio proširen. Hrkalovićeva je u pritvoru bila nešto manje od dva meseca, pritvor joj je zatim ukinut, ali se samo dve nedelje kasnije ponovo našla iza rešetaka, pošto je Apelacioni sud prihvatio žalbu Tužilaštva.

Mika Aleksić

Pred Višim sudom u Beogradu za 2. februar je zakazan glavni pretres na kojem bi vlasnik škole glume Miroslav Aleksić trebalo da iznese odbranu. Tužilaštvo ga tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka, polaznica njegove škole.

Foto: Printscreen Pink

On je uhapšen 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je odlukom Apelacionog suda ukinut u zamenu za kućni pritvor uz elektronski nadzor. NJega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Odbrana je tražila saslušanje više desetina glumaca i režisera, čemu su se usprotivili punomoćnici oštećenih glumica, smatrajući da se na taj način odugovlači postupak.

Olgica Markanović i nadrilekari

Sredinom februara, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zakazano je suđenje Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nema licencu. Ona je uhapšena 1. juna prošle godine i sve do 13. oktobra je bila u pritvoru, kada je ova mera zamenjena blažom, tačnije kućnim pritvorom uz nanogvicu.

Foto: Informer DN

Tužilaštvo tvrdi da je od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom Medicinsko-estetskom centru "Tajas" u Beogradu, neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen", prouzrokovala trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno je, kako se navodi, primenjivala nedopuštene injekcije lokalne anestezije lidokain-hlorida, koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok-terapije i edukacije.

Zbog sumnje da je počinio teško delo protiv zdravlja ljudi, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu optužen je Sava Knežević (23). On je optužen da je u neregistrovanoj ordinaciji Dr Sauvage na Terazijama, od 2. januara 2020. do 8. aprila prošle godine, za novčanu naknadu pružao medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad. Za pomaganje, postupak se vodi i protiv njegove majke Danijele (49). Oni će svoje odbrane izneti 31. januara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija