• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D.G.

25.04.2024

12:30

Prevario i rođenu majku! O Veliboru Džarovskom postoji veliki broj legendi

Printscreen You Tube/Blic

Estrada

Prevario i rođenu majku! O Veliboru Džarovskom postoji veliki broj legendi

Podeli vest

Velibor Džarovski, jugoslovenski kralj prevara, nekad najpoznatiji sportski i estradni menadžer u Jugoslaviji preminuo je u 75. godini.

Velibor Džarovski samoporzvani "kralj fudbalske mafije" umro je posle kraće bolesti, a vest je potvrdila i porodica.

Zabavljao je narod svojim prevarama, tvrdio da je namestio 80 utakmica i 30 festivala kao i izbora za mis. Džarovski je u svoje vreme bio jedna od zapaženijih figura u kriminalnom miljeu. Na kraju je napisao i scenario po svom životu za predstavu koja se igrala u Makedonskom narodnom pozorištu. 

Prva utakmica koju je namestio bila je između Jugokokte i Tikveša. Tada je platio 500.000 dinara da se završi kako je on hteo, a uspeo je da namesti i jedan meč niželigaša u Makedoniji rezultatom 134-0. Bio je to meč Leskoec - Velgošti, koji se odigrao davne 1971. godine.

Foto: Printscreen/You Tube

 

Organizovao Čolin koncert

Bio je estradni menadžer najvećim zvezdama Jugoslavije, predstavljao je Zdravka Čolića, Bijelo dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge. Zahvaljujući tom poslu upoznao je dosta uticajnih osoba, a poznanstva je koristio da bi mešetario.

Prvi je organizovao koncert Zdravka Čolića na Marakani 1978. godine, bilo je 70.000 ljudi, a samo nekoliko sati pre nastupa namestio je nekoliko utakmica.

Međutim, uvek je isticao da mu najveći uspeh u karijeri nisu bili slavni klijenti, već rezultati koje je postizao sa Slogom Jugomagnat.

- Nisu za meni najveći uspesi Zdravko Čolić, Mišo Kovač, "Bijelo Dugme", Tereza Kesovija, Bora Čorba, Oliver Mandić, Kemal Monteno, Miki Jevremović, "Indeksi" i "Leb i sol", čiji sam bio menadžer, već fudbalski klub Sloga Jugomagnat u prvoj Makedonskoj ligi. Osvojili smo tri titule zaredom, zahvaljujući meni - rekao je u jednom intervjuu.

Foto: Printscreen/You TUbe

 

Prevario i rođenu majku

Džaro je krenuo sa "sitnim" prevarama, kada je svoju familiju naveo da pomisli da je njegova majka dobila "Fiću".

- Tada je bila nagradna igra… "Filter Jugoslavija" su bile najprodavanije cigarete u Jugoslaviji. Moja majka je to pušila i unutra se delila "Zastava 750"(popularni "Fića"), i ja sam napisao: "Vi ste dobitnik Zastave 750" i stavio u kutiju cigareta moje majke. Posle dva sata video sam da se u dvorištu raduju, već planiraju gde će biti garaža, pa su rekli: "Davaćemo samo sestri, tebi ne može, ti si lud". Celu prevaru sam smislio u subotu kako ne bi mogli da provere da li je stvarno dobitnik. Kada su me provalili u ponedeljak, oni su došli i pitali me da li je ovo moje maslo, a ja im rekao: "Pa naravno da je moje, nego čije je? A vi mislili sestri da dajete da vozi, a meni ne?! "

Foto: Printscreen/Youtube

 

Dva puta hapšen

O harizmatičnom Makedoncu postoji veliki broj legendi koje se prenose s kolena na koleno, tako da su s njegovim likom i delom upoznate i znatno mlađe generacije.

Tokom karijere, privođen je i hapšen dva puta na granici, ali je, zahvaljujući prijateljstvu sa političarima, sve završilo kraćim boravkom u pritvoru. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija