• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S.K.

08.03.2024

12:02

Popularna voditeljka "Informer" televizije, Ana Mandić: Želja mi je da intervjuišem Putina i Trampa!

informer/reuters

Estrada

Popularna voditeljka "Informer" televizije, Ana Mandić: Želja mi je da intervjuišem Putina i Trampa!

Podeli vest

"Volela bih da intervjuišem Vladimira Putina, Donalda Trampa, Al Paćina i Majkla Džordana, a nažalost, mnoge ličnosti iz sveta koje su me fascinirale nisu više među živima."

Voditeljka "Info dana", Ana Mandić, kaže da bi volela da intervjuiše Vladimira Putina i Donalda Trampa! Atraktivna plavuša jedno je od najprepoznatljivijih lica "Informer" TV i naše gledaoce svakodnevno informiše o najaktuelnijim temama iz države i sveta. Ana je tokom 17 godina duge novinarske karijere uradila brojne intervjue s mnogim ličnostima iz raznih sfera društva i otkriva da bi volela da se nađe oči u oči s predsednikom Ruske Federacije, ali i bivšim američkim predsednikom.

Foto: Zoran Sinko

 

Šta vas je privuklo novinarskoj profesiji?

- U osnovnoj školi, a kasnije i u Prvoj beogradskoj gimnaziji, stalno sam išla na literarna i recitatorska takmičenja. Potom sam se bavila glumom i pred kamere sam stala prvi put sa 16 godina. Nakon toga sam i diplomirala novinarstvo. Privukla me je dinamika posla koji postaje stil života, a koji od osobe iziskuje dobru dikciju, pravilno držanje, stav, upućenost u sve aktuelne teme, snalažljivost, kreativnost i timski rad.

Šta vam se najviše dopada u novinarstvu?

- Radila sam i informativu i zabavu, bavila sam se temama iz zdravstva, kulture i istorije, čitala sam vesti, vodila političke debate. Najviše mi odgovara i najlepše se osećam u formatu kao što su naši Info jutro i Info dan, koji zahtevaju svestranost, konstantan rad na sebi, spontanost i snalažljivost.

Foto: Zoran Sinko

 

S kojim političarem ili glumačkom, sportskom ili muzičkom zvezdom biste voleli da uradite intervju?

- Imala sam sreću da sam radila intervjue sa mnogim eminentnim ljudima iz različitih sfera društva i profesija. Volela bih da intervjuišem Vladimira Putina, Donalda Trampa, Al Paćina, Majkla Džordana. Nažalost, mnoge ličnosti iz sveta koje su me fascinirale nisu više među živima.

Da li ste još kao mala devojčica sanjali da budete voditeljka?

- Još kao dete šetala sam kraj zgrade tadašnje BK televizije i govorila sam da ću i ja jednog dana raditi na televiziji. Oduševljavala sam se kako to sve izgleda na ekranu. Fasciniralo me je kako taj svet funkcioniše.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Od maja prošle godine deo ste Informera. Šta je presudilo da se priključite "Informerovoj" redakciji?

- Znala sam da iza ove medijske kuće stoji fantastičan uigrani tim profesionalaca i posebno me je inspirisala ideja da tu budem od samog početka. Postali smo porodica koja sve prolazi zajedno i s ponosom se osvrćemo na te naše početke i prisećamo kako je sve to izgledalo pre 10 meseci. Mnogo sam ponosna na naše novinarske ekskluzive, na nepostojanje sujete, na rekordnu gledanost.

Koji vam je sagovornik ili intervju do sada najupečatljiviji na Informer TV?

- Zaplakala sam zbog momka iz Gaze čiji je rođeni brat od pet godina poginuo svega nekoliko dana pre njegovog gostovanja na Informeru. Gostovao je kod mene i ispričao šta se sve dogodilo. Njegova priča me je jako potresla. Kao roditelja, potresaju me sve teme koje imaju veze s nesrećnim i tužnim pričama dece širom sveta.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Šta vas najviše nervira i šta može da vas izbaci iz takta?

- Ne podnosim kada je neko nekulturan. Nerviraju me ljudska glupost, sebičluk, nemar, neorganizovanost, površan rad, lenjost i nekontrolisana sujeta.

Možete li da nam ispričate neku zanimljivu situaciju ili anegdotu s posla koja vam se dogodila uživo u programu?

- Pao mi je gost sa stolice nekoliko sekundi pred uključenje u program, ugasili su mi se laptop i mobilni, koji su veoma važni zbog komunikacije sa ekipama i kolegama iz redakcije. Imala sam mačku u studiju, pocepale su mi se čarape, otkopčala mi se košulja, vrtelo mi se u glavi i još mnogo toga. To su čari programa uživo i zato ga najviše volim, jer nema opuštanja. Zahteva konstantnu koncentraciju i snalaženje u trenutku. 

Foto: Zoran Sinko

 

Ozbiljna priprema

Kako izgleda priprema za vaš Info dan?
- Priprema zahteva svakodnevno čitanje svih vesti iz zemlje i sveta, praćenje društvenih mreža i stranih portala. Dan pre vođenja Info jutra naša redakcija dogovara se o temama, sagovornicima i onda se teme razrađuju, piše se "košuljica". Tu su brojne divne kolege na čelu sa Ivonom, Andrijanom i Aleksandrom. Pre emitovanja sve mora više puta da se prekontroliše, da se proveri svaki potpis, pokrivalica, natpisi na LED ekranima i da se, bez obzira na svu pripremu, provere sve vesti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija