• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/D.S.

01.03.2024

09:43

Kakav bi to šou bio! Svi se sećaju Željka i Jovane, a evo ko je umalo vodio Evroviziju 2008. godine u Srbiji

printscreen RTS

Estrada

Kakav bi to šou bio! Svi se sećaju Željka i Jovane, a evo ko je umalo vodio Evroviziju 2008. godine u Srbiji

Podeli vest

Srbija je samo jednom bila domaćin "Evrovizije", a ovaj prestižni festival su umalo vodili naši najuspešniji teniseri.

Godine 2007. izbor za pesmu Evrovizije održan je u Helsinkiju, a predstavnica Srbije, Marija Šerifović odnela je pobedu zahvaljujući pesmi "Molitva", sledeće 2008. godine, Evrovizija je održana u Beogradu.

Voditeljski par su bili Željko i Jovana Joksimović, ali malo ko se seća da su naše teniske legende, Ana Ivanović i Novak Đoković, zamalo postali deo "Evrovizije".

Foto: Printnscreen/You Tube

 

Predlog tadašnjeg direktora RTS-a, bio je da Ana Ivanović bude voditeljka "Evrosonga" i to je danima bila udarna tema medija u Srbiji.

Kako je otac Ivanovićeve tada naveo poziv da vodi "Evroviziju" je za nju predstavljao veliku čast, ali najveća prepreka za Anu koja se tada i dalje bavila tenisom bila je činjenica da se u isto vreme održavao "Rolan Garos".

Foto: Starsportphoto

 

Duška Vučinić, dugogodišnji PR "Evrovizije" tada je rekla da je to odlična ideja i da bi najbolji partner Ane Ivanović u voditeljskom poslu bio Novak Đoković.

- Ideja je odlična jer su Ana i Novak srpski brend broj jedan u svetu. Nole pri tom važi za velikog šoumena, koji se na sceni ne bi libio da zaigra i zapeva - rekla je ona tada istakavši da bi njihovo pojavljivanje bio odličan marketinški potez, a Novak Đoković, koji je tada imao 21 godinu pojavio se u "Beogradskoj areni" kao specijalni gost.

Ana Ivanović izjavila je 2008. godine da da bi joj bila velika čast da vodi čuveno takmičenje.

- Znam da je termin "Evrosonga" jako blizu "Rolan Garosu", pa će sve ići malo teže, ali videćemo - pisalo je tada u izjavi Ane Ivanović na njenom zvaničnom sajtu.

Podsetimo, između sada srećnog bračnog para, pevača Željka Joksimovića i voditeljke Jovane Joksimović, sevnule su varnice upravo 2008. godine kada su zajedno vodili "Evroviziju" koja se održavala u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija