• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.B./K1

22.01.2024

10:24

"Izgledala je kao da ima 185 kilograma, tražila mi je platu unapred i transformisala se": Saša Popović otvorio dušu o prvom susretu s Brenom

Informer/YouTube

Estrada

"Izgledala je kao da ima 185 kilograma, tražila mi je platu unapred i transformisala se": Saša Popović otvorio dušu o prvom susretu s Brenom

Podeli vest

Lepa Brena i "Slatki greh" definitivno su ostavili neizbrisiv trag na jugoslovenskoj muzičkoj sceni, a o samim počecima njihove karijere govorio je Saša Popović. On je detaljno opisao prvi susret s legendarnom pevačicom i svoje odbijanje da sarađuje s njom.

Frontmen proslavljene grupe, harmonikaš Saša Popović, tokom jednog intervjua ispričao je kako je došlo do saradnje između njegovog orkestra i Fahrete Jahić, poznatije kao Lepa Brena.

Foto: Printscreen You Tube

 

Grupa "Lira šou", preteča "Slatkog greha", pre Brene, imala je pevačicu Spasu, čijim je izgledom i vokalnim sposobnostima, Saša bio jako zadovoljan. Međutim, njen tadašnji dečko joj je zabranio da se bavi pevanjem, i tako je Popović ostao bez pevačice. Ubrzo je krenuo u potragu za novom članicom benda, a nakon dužeg traganja, došla je, tada jako mlada, Fahreta Jahić.

Foto: Printscreen You Tube

 

Saša u prvi mah nije hteo da čuje za nju, jer osim problema sa viškom kilograma, Fahreta je pevala rok muziku, što se nije uklapalo u muzički program Popovićevog orkestra.

- Učinilo mi se da je tada imala 100 kilograma, mada kaže da je imala 85 kila. Odmah sam je pitao i ona mi je rekla 85, a ja kažem: "Meni se čini da imaš 185, ali nema veze, to mu dođe to" - rekao je Saša, a zatim nastavio priču:

- Dolazi Brena u kožnim pantalonama, kožnom prsluku, bela košulja, ufrćkana kosa, obrazi debeli pa još pegava... Kada smo je videli spustili smo glave. Brena tada nije pričala kao sada, već: "Đe ste momci...", ono pravo bosanski, brčanski. Popričali smo malo sa njom, rekla je da je upisala Ekonomski fakultet u Beogradu, da subotom malo peva igranke. Kad je otišla, rekao sam da nema šanse - priča Popović, pa nastavlja:

Foto: Printscreen You Tube

 

- Kad je te večeri krenula pesma Tine Tarner, Brena je Spasi otela mikrofon i zapevala. Ja sam se pobunio, a ona meni: "Šuti bolan". Otpevala je, ostavila mikrofon i rekla Spasi: "Tako se pjeva". Dobro je ona to otpevala, ali onako jaka kakva je bila, a Spasa... mmm, jao, miriše, štikle, minić, lepa... Međutim, ova petorica ostalih, dogovore se s Brenom da ona dođe na probu, a ja neću, prosto nisam hteo s njom. Oni me ubeđuju, ima ona štofa, treba s njom da se radi, ali ja i dalje ne želim!

Ipak, kako su imali zakazane nastupe, i da im je pevačica i te kako bila neophodna, Popović odluči da Breni ipak pruži šansu. Međutim, problem je nastao kada Brenin otac, čak i nakon razgovora sa Sašom, nije dozvolio da mu ćerka bude "pevaljka". Ali se desio obrt situacije, i Fahreta odluči da pobegne od kuće:

Foto: Printscreen You Tube

 

- A onda se dogodio 6. april. Naš zajednički prijatelj Caka je došao i dovezao Brenu, pobegla je od kuće. Kroz prozor gledamo kako je Brena došla sa sivim koferom, zavezanim kanapom. Gledamo taj veliki kofer, dolazi ona, kažem ja Mići iz hotela da nam je stigla pevačica, jao on srećan, viče: "Bravo majstore", a onda je pogledao, uhvatio me za kragnu i rekao mi: "Rekao sam ti da dovedeš pevačicu, ne trafo-stanicu!". Pitao me da li sam normalan, a uveravao sam ga da će sve biti okej. Dobila je Brena sobu, nas šestorica smo došli kod nje, donela je ona cipele i garderobu, odvezala kanap, a kad sam video stvari, rekao sam joj: "Breno, ovo neće valjati". Međutim, ona nakon par dana traži od mene platu unapred, ode do grada, sredi frizuru, šminku, kupi novu garderobu. To je bila najveća transformacija koju sam ja ikada video, mi svi popadali. Tako je Fahreta Jahić postala Lepa Brena, a sve ostalo je istorija. Ispričao je Saša Popović u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija