• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs/D. I.

30.10.2023

14:47

Sa RTS-a izdali saopštenje nakon smrti snimatelja: "Tražio je kraće smene i rad van studija"

shutterstock/rts

Estrada

Sa RTS-a izdali saopštenje nakon smrti snimatelja: "Tražio je kraće smene i rad van studija"

Podeli vest

Snimatelj na RTS-u, Zoran Savić koji je doživeo srčani udar tokom snimanja emisije "Jedan dobar dan", 4. avgusta na Adi Ciganliji, preminuo je. O njegovom zdravstvenom stanju dosta se polemisalo, a RTS je sada izdao saopštenje.

Saopštenje prenosimo u celosti, bez izmena.

- Neprimereno je da se ovako tragičan događaj i smrt našeg kolege koristi u svrhu napada na RTS. Na sopstveni zahtev, Zoran Savić je učestvovao u realizaciji emisija sa kraćim smenama van televizijskih studija. Napominjemo da se RTS pridržava svih preporuka i upozorenja nadležnih institucija o uslovima rada pod vanrednim okolnostima, iako pojedinci zlonamerno i tendenciozno kao uzrok Zoranovog infarkta navode rad u lošim i neprihvatljivim uslovima na terenu. Toga dana, kao ni prethodnih, a ni narednih, nije izdato nijedno upozorenje koje se odnosi na rad u spoljnim uslovima uzrokovano visokom temperaturom vazduha - piše u saopštenju, u kojem se dodaje i da je Savić prošao sve lekarske preglede u aprilu:

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

- Ukazujemo i na činjenicu da u okviru našeg sistema postoje zanimanja koja podležu godišnjem sistematskom pregledu. Zoran Savić je svoj redovni pregled obavio u aprilu 2023. godine, a izveštaj potvrđuje da je Zoran mogao da obavlja posao kamermana, na kojem je bio angažovan. U ovim bolnim trenucima, pre svega za porodicu i bližnje, kao i za sve nas koji smo decenijama sarađivali sa Zoranom, opraštamo se od divnog kolege i dobrog čoveka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija