• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. K.

20.05.2023

07:20

POPULARNI PEVAČ PRISEĆA SE SVOG NAJTEŽEG PERIODA: Ćerka mi je rođena sa 950 g,  a sad je spremam za školu

Privatna arhiva

Estrada

POPULARNI PEVAČ PRISEĆA SE SVOG NAJTEŽEG PERIODA: Ćerka mi je rođena sa 950 g, a sad je spremam za školu

Podeli vest

Dvadeset godina sam čekao da postanem otac. Kad se moja Dorotea rodila, imala je samo 950 grama. Doktori su govorili da možda neće preživeti, a ona je izrasla u divnu devojčicu, koju sad spremamo za školu, priča za Informer Marko Bulat.

Popularni pevač i njegova supruga Marija preživeli su pravu dramu kad se Bulatova žena iznenada porodila u šestom mesecu trudnoće.

- Moja ćerka je na rođenju imala kilogram i 150 grama, pa je spala na 950 grama. Mesecima se borila za život! Ipak, pregurala je sve i zato je dobila ime Dorotea, što znači Božji dar! I u septembru kreće u prvi razred osnovne škole - priča Bulat za Informer i priseća se teških trenutaka kroz koje su prošli:

Foto: Privatna arhiva

Marko sa ćerkom Doroteom

- Kad sam Mariju doveo u porodilište, nije imala kontrakcije, ali je imala bolove. Doktori su videli da se otvorila pet centimetara i da joj je pukao vodenjak. Rodila je Doroteu, koja je tri meseca provela na Institutu za neonatologiju. Sve vreme je bila u inkubatoru i polako se razvijala. Davali su joj kiseonik i grejali joj oči lampama kako bi joj se razvio vid. Toliko je terapijica primala da više nisu imali gde da je bodu, pa su je boli u čelo. Bila je sva modra!

Pevač, koji je na dete čekao 20 godina, nije mogao ni da slavi ćerkičino rođenje.

Foto: Privatna arhiva

Ćerka Marka Bulata u inkubatoru

- Marija i ja smo svakog dana išli kod nje u posetu. Glavna sestra nam je rekla da ne dolazimo sa negativnom energijom, već sa pozitivnom, jer deca sve osećaju. Držao sam je za nogicu i pričao joj. Nisam slavio Doroteino rođenje jer nisam mogao da se radujem, ipak smo se borili za njen život. Čekao sam 20 godina da mi je Bog da, a zatim sam razmišljao da li će mi je uzeti - kaže Marko i dodaje da je u jednom trenutku Dorotea bila baš kritično:

Foto: instagram printscreen

Tekst potpisa

- Posle mesec i po dana, rešio sam da okupim prijatelje i da proslavimo njeno rođenje. Međutim, Marija je pozvala bolnicu i pitala kako je beba Bulat. Rekli su joj: "Ne znamo šta da vam kažemo... Ne znamo da li će preživeti noć." To mi je bila najgora noć u životu. Molili smo se Bogu da sve bude kako treba, jer znamo da je sve Božja volja.

Doroteu su posle tri meseca otpustili sa Instituta za neonatologiju, ali je ubrzo opet završila u bolnici.

- Doveli smo je kući, malo vremena je prošlo i Marija je sa ćerkom završila na Institutu za majku i dete. Beba je imala problema sa krvnim sudovima u glavi, a potom i sa plućima - priča Marko i otkriva da je Dorotea danas zdrava i srećna devojčica:

- I dalje sam zabrinut za nju. Kada imate decu, brinete celog života. Nikad ne možete da budete skroz opušteni.

Pored ćerkice, Marko i Marija imaju i četvorogodišnjeg sina Savu.

Marija je moj heroj!

Bulat kaže da je ponosan na svoju ženu jer nije pristala da ide na abortus iako su joj lekari to savetovali.
- Moja Marija je heroj! Bila je u 23. nedelji trudnoće kad joj je jedan doktor u Loznici rekao da ide na kiretažu jer je počela da se otvara, a nema šanse da se porodi. Ona je pobegla iz bolnice i dve nedelje je ležala. Nije se pomerala kako bi dete bilo što duže u njenom stomaku - priča Marko.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju!
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju!

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija