• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Mili Čolić

15.05.2023

11:00

KOLUMNA ESTRADAnje: Luk Blek TREĆI, ali OTPOZADI!

Dejan Milićević

Estrada

KOLUMNA ESTRADAnje: Luk Blek TREĆI, ali OTPOZADI!

Podeli vest

Od Srbije su bile gore jedino Velika Britanija i Nemačka, pa smo dno liste podelili sa velesilama

Završena je i 67. Evrovizija, koja je ove godine pod sloganom "Ujedinjeni muzikom" bila organizovana u Liverpulu. Nakon dve polufinalne večeri apsolutno ničega, desilo se i finale u kom osim odlične scene i fenomenalnog revijalnog dela ništa nisam ni video, a ni čuo. Muke moje niko ne zna, niti kome pričam ja. Pišem vama.

Iako se naš predstavnik Luk Blek s numerom "Samo mi se spava" medijski i među fanovima muzičkog spektakla fino kotirao, nakon glasanja stručnog žirija iz 37 zemalja i publike iz gotovo celog sveta završili smo na trećem mestu, ali otpozadi. Aplauzi i ovacije nakon nastupa najavljivali su drugačiji ishod, ali što bi rekla prostitutka i pevačica Elektra Elit: "To je što je". Od nas su bili gori jedino Velika Britanija i Nemačka, ali mogu da konstatujem da smo dno liste podelili sa velesilama. U dobrom smo se društvu valjali u blatu evropske muzike.

Foto: Dejan Milićević

Mili Čolić, šou-biznis kolumnista

Gospođa Evrovizija se definitivno umorila. Počela je da stari, a toga kao da uopšte nije svesna. Baš kao dama u ozbiljnim godinama s krizom identiteta, samo se "šminka" i "zateže" pomoću reflektora i pirotehnike, a sadržajno je prestala da bude i parada šunda i kiča. Ko bi rekao da će mi nedostajati ono što sam najviše kritikovao?!

Foto: EPAIMAGES

Pobednica Evrovizije: Šveđanka Lorin i numera "Tatu"

Na natprosečno dobroj sceni nastupi su ove godine bili prosečni, a pesme ispod svakog proseka. Evrovizija već celu jednu deceniju nije proizvela veliki i ozbiljan hit, zato i ne čudi što je ove godine ponovo pobedila Lorin, predstavnica Švedske. Lorin je povratnica u ovom takmičenju, a ja nisam video preterano veliku razliku između pesme "Tatu", koja je pobedila ove godine, i "Euforije" iz 2012, koja je ujedno, po mom mišljenju, i poslednji veliki hit ovog takmičenja. Dakle, Švedska ne samo da je ponovila izvođača koji je predstavlja, već i pesmu. Ne volim već viđene stvari i koncepte, jer oni u šou-biznisu upućuju na to da nešto ozbiljno nije u redu. Pobeda Lorin me je podsetila na domaće rijaliti programe i rediteljku Jelenu Golubović. Lorin će sad, baš kao i Golubovićeva, moći po Švedskoj da viče: "Dupla kruna, dupla kruna", i da se javno pita: "Kako se piše kraljica?" Pobedu je prema glasovima publike odnela Finska, ali to je bitno samo Kariji, koji je sa pesmom "Ča, ča, ča" postao apsolutna zvezda na društvenim mrežama.

Od zanimljivosti izdvojio bih trenutak kada je predstavnica Francuske, nezadovoljna brojem glasova publike, pokazala srednji prst. Lepo je bila obučena, pa je sve delovalo damski.
Kunem vam se životom i ranjenom dušom svom da je gledanje i analiziranje ovogodišnje Evrovizije, sve tri večeri, bilo čisto gubljenje vremena. Ko nije gledao, spasao se.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JeKatarina

pre 1 godinu

Nema hita 10 godina? A Moneskinovu pobedničku pesmu u 02 areni u Londonu pevalo 20.000 ljudi iste večeri kad se održavalo prvo polufinale u Liverpulu. Takođe, nemačka grupa Lord of the lost je planetarno popularna, puni hale širom sveta i ide na turneje sa Irona Maidenom, samo njihov nastup nije bio po ukusu evrovizijske publike. Pride je Kris Harms je pevao sa teškom upalom grla. Karija je nacionalni heroj, a njegova evrovizijska pesma je hit nad hitovima. Autor je morao malo da se informiše, bar da pogleda podatke o slušanosti i popularnosti pre nego što je izneo bilo šta od navedenog, jer ovo nije lični stav, nego niz neistina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija