• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.02.2021

08:25

EKSKLUZIVNO! Jovana Jeremić za Informer.rs: Žene, muškarci su PROLAZNI! A evo šta je rekla o UDAJI i ABORTUSU /VIDEO/

Estrada

EKSKLUZIVNO! Jovana Jeremić za Informer.rs: Žene, muškarci su PROLAZNI! A evo šta je rekla o UDAJI i ABORTUSU /VIDEO/

Podeli vest

Voditeljka Happy televizije, Jovana Jeremić dala je ekskluzivan intervju za Informer.rs, u kom se dotakla odnosa društva prema ženama koje se odluče na abortus, ali i muškarcima, za koje misli da su prolazna stanica svake žene!

Voditeljka se u priči za informer.rs dotakla tabu tema, želeći da, na takav način,  pošalje jasnu poruku ženama kojima je pomoć potrebna.

Foto: instagram printscreen

Jovana peva

Ćao Jovana. Kakvo je tvoje mišljenje po pitanju abortusa? Srbija je druga zemlja u Evropi po broju abortusa. Šta misliš zašto se žene pre opredeljuju za abortus, umesto da rode dete?

Jovana: Mislim da svaka žena ima pravo da odluči šta hoće da uradi sa tim detetom koje je na putu. Posebno ako se nalazi u nekoj teškoj situaciji, ako nemaju partnera da izvedu to dete na pravi put. Ne volim da sudim i da presuđujem! Osuđujuće razmišljanje, nije moj fah. Žena sam koja je širokoumna, ali i tradicionalna. U skladu sa tim smatram da abortus, ne sme da bude zabranjen. Žene treba dobro da razmisli kada se opredeli na abortus. Moraj da paze šta rade, jer ipak ubijaju dete! Nisam ni za, ni protiv, kada je u pitanju abortus. Odobravam abortus, kada postoji neke anomalija sa fetusom ili ako žena nema finansijsku potporu da sada izdržava to dete. Jednostavno pravo žene je da odluči šta će sa detetom. Drugo je ako ima partnera... 

Foto: Privatna arhiva

Jovana Jeremić pozira
Mrzi ustaljeno razmišljanje

 

Često je žena prisiljena od strane muža/momka da rodi dete iako ona to ne želi. Da li žena koja odluči da abortira, može sebe zaštiti od osude porodice i javnosti?

Jovana: To jeste problem! To su najopasnije stvari, kada neko tera ženu da rodi, jer ta žena sutra neće biti dobra majka. Ona će zapostavljati svoje dete. Može i da ga zlostavlja, svašta tu može da se izdogađa. Kada već govorimo o osudi javnosti, kada sam napunila 25 godina, odjednom su svi počeli da me pitaju kada ću da se udam? Kao da ja moram da se udam sa 27 godina. Trpela sam napade ljudi, iz najbližeg okruženja i sada mi je negde žao sto sam poklekla. Kao da je najveća filozofija u životu, udati se.

Ispaštala zbog uverenja

Trpela sam napade ljudi, iz najbližeg okruženja i sada mi je negde žao sto sam poklekla

Svaka će se udati jednom u životu! Da li sa 25 godina, 27, 35 godina, udaće se onda kada je stepen zrelosti devojke na tom nivou da treba da rodi i da se uda! Ja sam se udala sa 27 godina i tada sam i rodila dete, jer sam osetila potrebu da želim dete. Iz tog razloga sam se i udala, jer sam želela dete. Da nisam želela dete, udala bih se sa 32 godine verovatno. Mrzim to ustaljeno razmišljanje da žena mora da se uda do tridesete. Ne mora da se uda nikada, ukoliko to ne želi. Ne razumem to teranje. Ja to ne podnosim!

Foto: Printscreen You Tube/TV HAPPY

Jovana Jeremić u studiju
Muškarci su prolazni

 

Šta misliš da li ćemo mi moći da raskrstimo sa našom prošlošću, tradicijom koje vuku naše bake i deke?

Jovana: Teško. Odmah da ti kažem ja sam jedna od onih koja je podlegla pritisku. To je dobro zato što sam se na vreme ostvarila kao majka. Ako me pitaš šta je bolje, bolje je roditi do tridesete godine, ali ne treba da budeš pod pritiskom da to činiš. U tome je razlika. Ako ti se to desi, u redu. Nećeš ti ići na silu, pa rađati do tridesete zato što te okolina tera na tako nešto. To ne podržavam.

Nije život jedan muškarac

Iskreno da ti kažem muškarci su prolazni

Mislim da se nećemo osloboditi tih stega, ali da će ove novije generacije biti lagodnije i nonšalantnije u ranoj udaji jer će majke biti savremenije. Konkretno, svoju ćerku neću terati ni na šta. Može nikada da se ne uda što se mene tiče. Može i da ne rodi, ja je neću terati ni na šta. Sve što ona bude želela po tom pitanju, apsolutno je ok. To će biti njen izbor!

 

Imaš li neki savet da daš ženama koje se nalaze u bezizlaznoj situaciji kada su same u drugom ili trećem mesecu trudnoće?

Jovana: Žena mora da vidi koliko je jaka. Znaci ako su one jake da finansijski mogu sve to izdrže, onda apsolutno treba da rode. Glasam za to da žena treba da ima dete. Žena treba da ima svoju porodicu. Iskreno da ti kažem muškarci su prolazni! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija