• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

10.12.2020

15:15

EVO PO KOJIM OBIČAJIMA ĆE DŽEJ BITI SAHRANJEN! Pevač će počivati sa ikonom SVETE PETKE, a evo kome se MOLIO!

Estrada

EVO PO KOJIM OBIČAJIMA ĆE DŽEJ BITI SAHRANJEN! Pevač će počivati sa ikonom SVETE PETKE, a evo kome se MOLIO!

Podeli vest

Iako je rođen kao musliman Džej je išao u pravoslavne crkve.

Legenda narodne muzike, Džej Ramadanovski, biće sahranjen u petak, 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Foto: printscreen

Kako prenose Telegraf.rs , Džej će biti sahranjen po muslimanskim običajima, ali i sa ikonom Svete Petke.

Pevačica i Džejeva bliska prijateljica, Mina Kostić, potvrdila je da će Ramadanovski biti sahranjen po muslimanskim običajima i sa ikonom Svete Petke, kojoj se molio.

Džej je rođen kao musliman, ali je išao u pravoslavne crvke i govorio je "da je Bog jedan".

Redovno je posećivao kapelu koja je posvećena Svetoj Petki, crkvu Ružicu na Kalemegdanu, dok je u džamiji bio svega nekoliko puta.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Razmišljao da promeni veru

Rođen sam u mešovitoj porodici. Pošto mi je otac musliman, a majka je bila hrišćanka, ja sam, kako to obično biva u takvim slučajevima, kao dete nasledio očevu veru. Devet godina svog detinjstva proveo sam u domu za siročad. Rastao sam na ulici i nisam bio u mogućnosti da razmišljam o tome da li ću nekom reći da sam katolik, pravoslavac ili musliman. Jednostavno, to mi nije bilo tako važno, ali kako su godine prolazile, postajao sam sve više pobožan - rekao je Džej jednom prilikom.

- Često su me moji dragi prijatelji zvali da im budem kum, kako na venčanjima, tako i na krštenjima, a ja sam morao da ih odbijem jer nisam kršten. To bi me svaki put veoma ražalostilo jer neke od njih volim kao da su mi rođena braća. Inače, veoma sam pobožan i redovno odlazim u crkvu Svete Petke, gde palim sveće za svoje najbliže. Jedno vreme čak sam u nju išao svaki dan, dok sam u džamiji bio svega nekoliko puta - rekao je tada pevač.

Foto: TV Pink printscreen

- U životu stvarno ništa ne planiram. Ja sam čovek koji sve odluke, a pogotovu one važne, donosi u trenutku, pa će tako biti i ovog puta. Voleo bih da stvari postavim tako da kada me neko sledeći put pozove da mu kumujem, to mogu da prihvatim bez ikakvih problema. U suštini, još pre nekoliko godina rešio sam da ništa ne menjam pod stare dane, ali ću po pitanju vere verovatno napraviti izuzetak. Ponekad u šali kažem kako to ponavljam već godinama, pa se može desiti i da umrem ovako kako sam rođen. Nije važno kom se Bogu moliš ako u njega i u ono što radiš iskreno veruješ, ako su ti srce i duša čisti kao suza - govorio je Ramadanovski, a prenosi Telegraf.rs

Inače, po musimanskim običajima, da bi se telo pripremilo za sahranu, ono se mora oprati i pokriti, a po pravilu kupanje obavljaju bliske osobe koje su istog pola kao preminuli.

Za pokrivanje, odnosno obmotavanje koriste se 3 platna - donje, gornje i veliko za čitavo telo.

Telo se umotano u platno pokopava u zemlju bez kovčega, na desnom boku ili leđima.

Podsetimo, Džej je preminuo u svom domu na Dorćolu, 6. decembra, nakon što mu je u snu stalo srce. Ekipa Hitne pomoći došla je u Džejev stan, gde su ga reanimirali, ali nažalost, reanimacija nije uspela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Abe

pre 3 godine

Dokle više Džej? Jel to svet stao pa postoji samo Džej il vi nemate temu pa forsirate pokojnog Džeja?

Sladjan

pre 3 godine

Kakve veze I'ma ko je koja vera,postujem hriscane muslimane,I druge vere,.......

Hm

pre 3 godine

Predlažem da se aleja preimenuje u Aleju glumaca i pevača

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija