• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2023

13:17

SANDRA MELJNIČENKO KOŠTA ITALIJU SKORO 13 MILIONA EVRA! Oglasio se gradonačelnik Trsta: Rasipanje javnog novca, SRAMOTA!

Miša Obradović

Showbiz

SANDRA MELJNIČENKO KOŠTA ITALIJU SKORO 13 MILIONA EVRA! Oglasio se gradonačelnik Trsta: Rasipanje javnog novca, SRAMOTA!

Podeli vest

Velepeno plovilo ruskog milijardera Andreja Meljničenka i njegove supruge nekadašnje članice grupe "Models", Aleksandre, ponovo je u središtu pažnje, nakon što je objavljeno da njeno održavanje košta državu Italiju najmanje 900.000 mesečno.

Najveću i ujedno najvelelepniju jahtu na svetu, jedrilicu "A", koja je u vlasništvu sprkinje Aleksandre Meljničenko i njenog supruga, milijardera Andreja, s početkom rata u Ukrajini, italijanska policija zaplenila je u martu 2022. godine, a prema pisanjima medija, prosečni godišnji troškovi održavanja ovog luksuznog plovila iznose 10 odsto njene pune cene.

Zaplenjenu jedrilicu već više od godinu dana održava posada od dvadesetak ljudi, a troškove snosi Italija, što po mišljenju stručnjaka košta najmanje 900.000 dolara mesečno.

Foto: facebook/Sandra Meljničenko

Sandra i Andrej Meljničenko

Ovim povodom gradonačelnik Trsta, Roberto Dipiaca, ranije je izjavio:

- Ovo se zove rasipanje javnog novca, sramota. Državu je to do danas koštalo preko 7 miliona evra. Nikada ih nećemo vratiti, jer će sigurno naći način da ne plate.


Depiaca je, takođe, rekao da bi ukoliko se jahta vrati njenom vlasniku, on trebalo da je preuzme tek nakon što plati troškove održavanja, koje je prethodno snosila država Italija. 

Jahti vrednoj pola milijarde svakako kontroverze nisu strane, a pitanje njenog održavanja je samo jedno u nizu.

Godinama unazad se govori o poreklu novca od kog je izgrađeno ovo kontroverzno delo arhitekte Filipa Starka, a često se navodilo da je u pitanju novac nemačkih poreskih obveznika.

Foto: Foto: Miša Obradović

Sandra Meljničenko

Jedrilica "A" svojevrsno je ispunjenje jedrenjačkih snova ruskog oligarha, a čini je posada od 54 člana, koji opslužuju osmospratni brod i na kojoj je moguće da spava 20 gostiju. Njeni jarboli viši su od Big Ben-a, no oni nisu njegov najfascinantniji detalj. Brod uključuje podvodnu kapsulu za posmatranje napravljenu od tri stakla eliptičnog oblika ulivenih u kobilicu kako bi pružali pogled na propelere.

Podsetimo, jedrilica A, kao i njena prethodnica, motorna jahta A, nazvane su po prvom slovu imena nekadašnje članice grupe "Models", Aleksandre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Let s go Brandon

pre 1 godinu

Valjda Italija treba da plati vlasnicima nezakonito prisvajanje imovine iz političkih razloga. Oduzimanje privatne imovine je odlika diktatura.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20