• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infor

04.12.2023

12:42

Informer vas vodi na predstavu "Art": Ne propustite izvođenje u "Ateljeu 212"

Youtube printscreeen

Kultura

Informer vas vodi na predstavu "Art": Ne propustite izvođenje u "Ateljeu 212"

Podeli vest

Predstava "Art", koja se izvodi od oktobra ove godine u "Atelju 212", a u čijoj su glavnoj glumačkoj postavi Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Branislav Zeremski uveliko je na repertoaru, a Informer deli pet puta po dve karte najbržim čitaocima.

Svi zainteresovani čitaoci mogu se javiti na broj telefona 011/6555 – 261 putem kojeg će dobiti karte za izvođenje predstave "Art" za sutra, 5. decembar 2023. godine. 

Foto: Youtube printscreeen

 

 

Francuska spisateljica Jasmina Reza, autor je komada koji je osvojio najznačajnije svetske pozorišne scene u poslednjoj deceniji 20. veka. Posle premijerne izvedbe u Parizu, 1994. godine delo je igrano i u čuvenim teatrima Londona i Njujorka, na Vest Endu i Brodveju. Nekoliko meseci pre brodvejske premijere, u oktobru 1997. godine, Atelje 212 je predstavu Art uvrstio u svoj repertoar.

Komedija o prijateljstvu i umetnosti, tačnije različitim pogledima na nju, osvojila je srca mnogih gledalaca. Predstava i njeni akteri osvojili su i nemali broj pozorišnih nagrada, a iza sebe imaju gostovanja na više različitih scena širom sveta.

Foto: Youtube printscreeen

 

 

Radnja predstave započinje kada Serž (Svetozar Cvetković) kupi potpuno belu, ali izuzetno skupu “sliku“. Mark (Tihomir Stanić) ne želeći da pristane na takvu vrstu shvatanja umetnosti pokreće konflikt između dugogodišnjih prijatelja. U neslaganje uvlače i neutralnog Ivana (Branislav Zeremski), kome će prijatelji usled burne rasprave dovesti u pitanje i njegovo predstojeće stupanje u brak. To je samo jedan od rezultata isplivavanja njihovih nerazjašnjenih odnosa na površinu.
Bele pruge na beloj pozadini dovešće do preispitivanja različitih stavova o umetnosti, ali i drugim životnim pitanjima. Kroz smenjivanje scena dijaloga i monologa sa dozom humora prikazuje nam se čudno prijatljestvo između tri muškarca.

Predstava Art je do sada igrana u brojnim svetskim pozorištima, a komad je preveden na više od 40 jezika. U januaru 2020. godine Atelje 212 ju je vratio na repertoar, posle skoro decenije pauze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija