• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

17.11.2023

09:51

U bolnici su bili soba do sobe, a ovo mu je dao kad je odlazio: Lauš ostavio Irfanu Mensuru dve stvari koje će ga zauvek podsećati na njega

Informer

Kultura

U bolnici su bili soba do sobe, a ovo mu je dao kad je odlazio: Lauš ostavio Irfanu Mensuru dve stvari koje će ga zauvek podsećati na njega

Podeli vest

Glumac i reditelj Irfon Mensur svojevremeno je bolovao od korona virusa zbog čega je bio hospitalizovan, a u sobi pored njega bio je Žarko Laušević, koji mu je ostavio dva poklona koja će zauvek pamtiti.

Mensur u javnosti nije često pričao o odnosu sa legendarnim Lauševićem, a kada je napustio ovaj svet, podelio je dirljivu uspomenu.

Naime, Tokom pandemije korona virusa, zajedno su ležali u bolnici, soba do sobe, a evo po čemu Irfan pamti taj period.

Foto: prinstscreen

 

- Mi smo se svakog 19. januara, odnosno našeg rođendana, ako smo bili u mogućnosti, nalazili i zajedno provodili noć. Ne zbog toga da bi slavili, već zbog toga da bi skupili divne i pametne ljude zbog kojih smo se i mi dobro osećali. Poklanjali smo jedan drugom sitnice, čak i kada smo obojica ležali od teškog oblika korone - započeo je priču glumac i nastavio:

- Bili smo soba do sobe. Otišao je par dana pre mene i kada je odlazio rekao je: "Evo ti ovo za ova dva do tri dana". Ali mi je ostavio nešto što me i danas podseća na njega. To je šolja sa velikim smajlijem iz koje ja pijem kafu svako jutro. Poklonio mi je za rođendan jedne žute čarape, ali to nije žuto, već fluorescentno žuto i štipa za oči kada se pogleda. On se smejao i rekao: "Ovo ćeš barem jednom da obučeš. Jedino ti, jer ne znam čoveka koji bi to obukao". Takav je bio Žarko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija