• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z.A.

15.11.2023

14:41

Ova uloga je predvidela tok Lauševog života? Maestralna uloga u "Bolje do bekstva" i životni pad slavnog glumca

informer/printscreen

Kultura

Ova uloga je predvidela tok Lauševog života? Maestralna uloga u "Bolje do bekstva" i životni pad slavnog glumca

Podeli vest

Neverovatna je sličnost njegove poslednje uloge pre tragedije koja mu je obeležila život.

Žarko Laušević, proslavljeni glumac, preminuo je danas u Beogradu, u 63. godini, nakon borbe sa dugom i teškom bolešću.

Njegovo poslednje pojavljivanje dogodilo se pre samo mesec dana na premijeri filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda", kada se glumački velikan poslednji put poklonio pred prepunom salom. Aplauz je tada trajao preko 15 minuta.

Foto: Ata images

 

Lauševićev život oduvek je privlačio pažnju, pogotovo zbog nemilog događaja od pre 30 godina, kada je glumac u jednom podgoričkom kafiću, iz svog pištolja CZ99 ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića, zbog čega je prvobitno osuđen na 13 godina robije.

Glumac će ostati upamćen po mnogobrojim ulogama, a ona koja je, kako kažu, obeležila njegov život jeste uloga Alekse, u filmu "Bolje od bekstva" koji je ujedno i poslednji film koji je snimio pre tragičnog događaja.

Naime, u ovom ostvarenju Miroslava Lekića koje je rađeno po njegovom i scenariju Siniše Kovačevića, Laušević glumi Aleksu, mladog i perspektivnog glumca koji zbog karijere gubi dodir sa realnošću, što kulminira saobraćajnom nesrećom koju izaziva, u kojoj jedna osoba gubi život, a on završava u zatvoru.

Foto: Informer

 

Laušević, odnosno Aleksa, zbog toga gubi i porodicu i ceo život mu se ruši.

Ono što se u Lauševićevom životu dogodilo nedugo zatim neverovatno podseća upravo na taj scenario, a glumac se i u stvarnom životu, razveo od prve supruge Maje, a zatim se oženio drugom suprugom Anitom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Magazin

Džet set

Srbija