• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2024

10:24

Ovo je datum koji je ključan za Srbiju! Svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebenici

shutterstock/Informer

Politika

Ovo je datum koji je ključan za Srbiju! Svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebenici

Podeli vest

Sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici zakazana je za 23. maj.

To će biti dan kada će cela Srbija da stane!

Svi će pomno pratiti nastavak borbe predsednika Aleksandra Vučića da Generalna skupština UN ne usvoji tu rezoluciju.

Svi će biti uz predsednika tokom ove rasprave koja je od velike važnosti za Srbiju. 

Sednica će se održati, kako je za sada poznato, 23. maja u 16 časova. Ipak, taj termin podložan je promenama.

Ovo je inače samo nastavak borbe predsednika Vučića, on je već u Njujorku pokušavao da spreči da se celom narodu nametne kolektivna krivica. Kako je rekao ranije, pojedinci za počinjene zločine već odgovaraju. 

- Ne postoji ni jedno ime u predlogu rezolucije. Već samo kolektivna osuda i svi to govore i svi to znaju. I naravno dodatni pritisak na jednu suverenu i nezavisnu zemlju u ovom trenutku. Zbog čega? Zbog neuvrštenja sankcija Rusiji? Zbog nerešavanja pitanja Kosova? Zbog odnosa sa Istokom? Obe, sve tri. Zbog toga što smo slobodna i nezavisna zemlja - rekao je ranije Vučić.

Bez obzira na ishod glasanja predsednik Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da se bori, da radi i ekonomski podiže. Ali svakako, 23. marta pokušaće da stane na put lobiranju i borbi za tu rezoluciju kojom imaju za cilj da nam stavi etiketu genocidnog naroda. I upravo zbog važnosti njegove borbe njegove reči pratiće cela Srbija! 

Inače, rezolucije Generalne skupštine UN nisu obavezujuće, ali imaju političku težinu i odražavaju stavove članica tog tela o pitanju ili temi u vezi sa kojem su usvojene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evo zašto se sednica Generalne skupštine UN o Srebrenici odlaže! Vučić je bio spreman, ali su zapadne sile na klimavim nogama!
Politika

Evo zašto se sednica Generalne skupštine UN o Srebrenici odlaže! Vučić je bio spreman, ali su zapadne sile na klimavim nogama!

Sednica Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici najverovatnije će biti poovo odložena, a mogući termin nove sednice je 22. maj. Razlog za još jedno odlaganje je taj što Zapad još uvek nije obezbedio podršku stotinu država za antisrpsku rezoluciju o navodnom genocidu i zbog toga se, gotovo je izvesno, odlaže zasedanje i glasanje.

14.05.2024

13:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Svi vinari Šumadije na jednom mestu
Topola

Svi vinari Šumadije na jednom mestu

Kada je reč o šumadijskim vinima, mnogi prvo pomisle na Oplenac i srpsku Toskanu, kako Topolu zovu zbog bogatog vinogorja. Na desetom Festivalu šumadijskih vina ovog vikenda bilo je čak 150 vina i 30 vinarija koje nisu samo iz topolskih sela.

09.06.2024

11:54

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja
Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja

Popularno kupalište Peskara ili banatska Kopakabana kako ga mnogi nazivaju, sa svojim izazovnim peščanim plažama, spremno je da u subotu, 8. juna dočeka prve kupače i zvanično otvori novu letnju sezonu.

08.06.2024

09:00

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!
Igre reči

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!

Devetati, žvajznuti, šopiti, izbubecati, istamburati, isprangijati, ćaušati, okajdapiti, rebnuti, marisati, devlati, otandariti ... Ovako su nekada, a poneko i danas, u Mačvi nazivali udaranje i tuču. Za pijanstvo imaju više od 30 sinonima: naroljati se, nacevčiti, ožderati, naćefleisati, nadžidžiti, naćokati, ušljokati, ukokati…

08.06.2024

08:20