• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.04.2024

12:53

Evo kako izgleda „medijski mrak“ opozicije na javnom servisu: Oni 35% gostovanja, vlast samo 15%

Tanjug

Politika

Evo kako izgleda „medijski mrak“ opozicije na javnom servisu: Oni 35% gostovanja, vlast samo 15%

Podeli vest

Juče je u Narodnoj skupštini Republike Srbije održan razgovor između parlamentarnih stranaka i rukovodstva javnih servisa u Srbiji. Ovaj sastanak održan je na zahtev opozicije, koji tvrde da ih nema dovoljno na javnim medijskim servisima, te da u njima preovladavaju političari iz vlasti.

Koliko sve njihove tvrdnje ne odgovaraju istini, najviše se može videti iz egzaktnih podataka koji su izneti na sastanku i koji nisu prozvod ničije ocene, već najprostoje činjenice. 

Naime, ako se posmatra RTV – Radio televizija Vojvodine, pokrajinski javni servis, opozicija je višestruko zastupljenija u najgledanijim političkim emisijama. Tako je u dve političke emsijie – Pravi ugao, autorke Ljubice Gojgić i Politbiroa, autora Dejana Suvajdžića, ukupno bilo 168 gostovanja u prošloj i ovoj godini.

U tih 168 gostovanja, vlast je imala samo 26, a opozicija čak 58! To govori da su predstavnici opozicije 2,2 puta više bili gosti tih emisija nego predstavnici vlasti. U procentima, to je 34.5% naspram 15.5% u korist opozicije. Tako su, primera radi, samo u emisji Pravi ugao Miroslav Aleksić i Zoran Lutovac bili gosti po tri puta, Đilas dva puta, članovi Zeleno – levog fronta gostivali su 3 puta.. A svi članovi SNS-a zajedno imaju 5 gostovanja!

Još veća razlika je kada se posmatra emisija Politbiro, gde je opozicija imala 37 gostovanja a vlast samo 16, što čini razliku od 61% naspram 27% u korist opozicije!

Dodatno, nakon svakog Vojvođanskog dnevnika koji se emituje u 22 sata, emituje se emisija Stranačka hronika, za koju niko ne može da kaže da nije kritički nastrojena prema svim političkim akterima.

I, tako, kada su nepobitnim statističkim podacima još jednom razotkrivene sve laći opozicije, ostaje da se vidi koji će biti naredni argument za loš izborni rezultat. Po svemu sudeći, čini se da ih u medijima ima i više nego dovoljno ali da sa druge strane, građani Srbije nisu previše oduševljeni onime što mogu da čuju od njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija