Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Borba.me

28.04.2024

14:59

ISPLIVALA ŠOK PREPISKA! Crnogorski fudbaler i as Atletika Stefan Savić se dopisivao sa Vesnom Medenicom: Spominju i Mila!

Reuters/Printscreen/YouTube/CEDEM

Politika

ISPLIVALA ŠOK PREPISKA! Crnogorski fudbaler i as Atletika Stefan Savić se dopisivao sa Vesnom Medenicom: Spominju i Mila!

Podeli vest

Crnogorski fudbaler Stefan Savić godinama se dopisivao sa Vesnom Medenicom, bivšom predsednicom Vrhovnog suda Crne Gore.

Crnogorski portal "Borba" objavio je sadržaj prepiske proslavljenog fudbalera i Medenice koju Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije koju je formirao njen sin zloupotrebila službeni položaj.

Na Milov poziv spremni da polože život

Kako piše "Borba", Savić i Medenica su se dopisivali u periodu između 2019. i 2022. godine i razmenjivali mišljenja o svemu i svačemu, od sukoba UEFA-e i vodećih evropskih klubova oko Superlige i Atletikove poslednje titule prvaka Španije, pa sve do političke situacije u Crnoj Gori. "Borba" piše da je "ovaj dvojac dokazao da je spreman na poziv Mila Đukanovića da ode u šumu i položi život ako treba".

Da je Savić debelo zagazio u DPS-ove političke vode pokazuje i stepen divljenja iskazanog prema Vesni Medenici i bivšem premijeru Dušku Markoviću 10. aprila 2019. godine u Vajber prepisci. Tom prilikom je poručio da je "retkost imati prijatelje" kao što su Markovići i porodica Medenica.

Inače, otac Stefana Savića, Dragan Savić je, kao član DPS-a, bio predsednik opštine Mojkovac. On je izvršio samoubistvo u aprilu 2011. godine, dok je njegov sin još nosio dres Partizana.

Prepiska tokom litija: Neprijatelj je nevidljiv

Kapiten crnogorske fudbalske razmenjivao je mišljenja sa takozvanom gospodaricom zarobljenog pravosuđa i tokom litija.

Tako je 19. marta 2020. poručivao Medenici da "budu istrajni". Na kraju te prepiske upozorava sagovornicu da je situacija teška jer je "neprijatelj nevidljiv".

Medenica: Čovek delima za života obezbedi besmrtnost. Svaka čast. Veliki si i poseban u svakom pogledu. Izdržimo. Mi to moramo i možemo.

Savić: Hvala vam na lepim rečima... To je najmanje što mogu da uradim za svoj narod, samo da istrajemo u ovome. Veliki pozdrav.

Medenica: Istrajaćemo, ali posledice će biti teške, dugotrajne i iscrpljujuće. Nepravedno i mnogo u jednom veku. No - udruženi je moguće. Sretno!

Savić: Baš nepravedno i teško jer je ovaj neprijatelj nevidljiv. Čuvajte se, pozdravljam vas!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Savic (@savkee15)

 

Savić nakon poraza DPS-a 2020. godine:
Nadam se da će mi neko reći da nije istina

U Vajber prepisci na dan izbora 30. avgusta 2020. Medenica Saviću piše sledeće:

„Čujem da si obavio građansku dužnost kao i mi jutros u PG i nazad u naš Kolašin u kome vidim da si i ti pa bi mogao svratiti na kafu severnjačku (smeh) da nam razbiješ tremu“.

Međutim, svega tri dana nakon razvlašćivanja DPS-a (2. septembra 2020.), Savić se sa nevericom obraća Medenici porukama koje pokazuju koliko mu teško padaju rezultati izbora.

Savić: Svako jutro kad se probudim nadam se da ce mi neko reći da nije istina ovo sto se dešava..

Medenica: Ima nas još.

Savić: Sad ćemo videti koliko nas zaista ima.

Nakon pada DPS-a Medenica i Savić razvijaju konverzaciju preko aplikacije Vocap (Whatsapp).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Savic (@savkee15)

 

Razočarao se u narod što je „okrenuo leđa“ DPS-u

Prvog dana decembra 2020. godine Savić se na nečemu zahvaljuje Medenici i izražava razočaranje u narod koji je posle 30 godina smenio DPS.

- Ne može Ustavni sud tu više ništa da uradi? Ja sam malo pratio kroz medije politička dešavanja i totalno sam se razočarao u nas kao narod u kojem primitivizam nadjačava intelekt. Nisam znao da napuštate, mada verujem da će vam i prijati s obzirom na trenutni politički ambijent koji se stvorio u CG. Hvala vam još jednom na ovome, ja to nikada neću zaboraviti - napisao je Savić.

Savić se Medenici obraća i poslednjeg dana te godine sa novogodišnjem željom da „sa njihovim zajedničkim prijateljima nastavi da doprinosi Crnoj Gori“.

- Samo želim da Vas pozdravim i još jednom zahvalim na ljudskom pristupu i odnosu kada smo bili u pitanju ja i moja porodica. Želim da verujem da će se naredne godine pokazati neki bolji i svetliji ambijent u Crnoj Gori i da je sve ovo što je trenutno na sceni samo prolazno, a da vi sa našim zajedničkim prijateljima nastavite da doprinosite Crnoj Gori kao što ste i do sada radili - poručio je Savić.

Medenica se hvali kako je njen Miloš organizovao izlet kolašinskih komita na Ivanovim koritima

Ponosna Medenica se javila Saviću i na Dan nezavisnosti, kada se pohvalila organizacijskim sposobnostima svog sina koji se danas nalazi u Spuškom zatvoru zbog sumnji da je formirao kriminalnu organizaciju.

Duge prepiske Vesne Medenice i Stefana Savića, velikih crnogorskih patriota, su samo jedan od dokaza da je Vesna pokušavala da održi dobre odnose, ne samo sa ljudima koji se sumnjiče za kriminalne radnje, već i sa sportistima koji su bili podržavaoci DPS-a, zaključuje "Borba".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

TV

Logor smrti postao je političko oružje! Bokan: EU je dozvolila da joj se Hrvatska pridruži ne odričući se svoje fašističke prošlosti i negiranja Jasenovca!
Live TV

Logor smrti postao je političko oružje! Bokan: EU je dozvolila da joj se Hrvatska pridruži ne odričući se svoje fašističke prošlosti i negiranja Jasenovca!

Negovanje nasleđa NDH od strane moderne Hrvatske, negiranje Jasenovca i sve jaču rusofobnu politiku Zapada, komentarisali su gosti Rata uživo, Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju, nekadašnji ministar odbrane SCG dr. Prvoslav Davinić, novinar Vlastimir Vidić i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

12.05.2024

20:04

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novi detalji skrivanja Legije! Krio ga u Makedoniji fudbalski menadžer Džaro, Tomo, Bobo i Zingo!
Hronika

Novi detalji skrivanja Legije! Krio ga u Makedoniji fudbalski menadžer Džaro, Tomo, Bobo i Zingo!

Odmah posle ubistva Zorana Đinđića, tadašnjeg premijera Srbije, Miorad Ulemek Legija koji je osuđen kao glavni organizator ovog ubistva krio se u Makedoniji. Njegov jatak je bio Velibor Džarovski Džaro čuveni fudbalski menadžer, mešetar i najveća legenda Makedonije, koji je nedavno preminuo i koji je dao zeleno svetlo da se ova tajna objavi nakon njegove smrti. A detalje nam otkriva odlično upućeni izvor Afere.

12.05.2024

13:41

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00