• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2024

15:21

Počele konsultacije oko formiranja Komisije za kontrolu biračkog spiska!

Tanjug

Politika

Počele konsultacije oko formiranja Komisije za kontrolu biračkog spiska!

Podeli vest

U Skupštini Srbije oko 15 časova počeo je sastanak poslaničkih grupa radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.


Na sastanak kome predsedava predsednica parlamenta Ana Brnabić su došli poslanici vladajuće koalicije Aleksandar Marković (SNS), Ivica Dačić (SPS), Branimir Jovanović (SDPS), Stefan Krkobabić (PUPS) i drugi, kao i poslanici opozicije Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Danijela Nestorović (Ekološki ustanak), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Branko Pavlović (Mi-glas iz naroda) kao i predstavnici CRTE i CeSID-a.

Foto: Tanjug

 

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić još ranije je rekla da vlast prihvata zahtev opozicije vezano za formiranje Komisije za kontrolu i reviziju biračkog spiska, kao i da javni servisi profesionalno izveštavaju.

Ranije danas, poslanici Skupštine Srbije su usvojili izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima su pomereni rokovi za raspisivanje izbora, sa ciljem da se istog dana 2. juna održe beogradski i lokalni izbori, u onim lokalnim samoupravama u kojima nisu održani u decembru prošle godine, što je takođe bio jedan od zahteva opozicije u razgovorima o poboljšanju izbornih uslova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija