• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.04.2024

08:48

Kuda ide 18 milijardi evra? Mali: Ulažemo u više od 300 projekata širom Srbije!

printscreen

Politika

Kuda ide 18 milijardi evra? Mali: Ulažemo u više od 300 projekata širom Srbije!

Podeli vest

Do 2027. godine biće uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru programa “Skok u budućnost - Srbija 2027”, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali gostujući na TV Pink.

On je poručio da je "Srbija 2027" mnogo širi program od samog Expo projekta, koji će obuhvatiti investiciju od oko jedne od 1,2 milijarde evra, i to za izgradnju novog grada u Surčinu koji će, kako je rekao, sadržati stambeni kompleks, Akvatik centar, Nacionalni stadion…

- Expo je investicija od 1,2 milijarde evra, a ceo program "Srbija 2027" podrazumeva ulaganja od 18 milijardi evra. Gradićemo i obnavljati škole, auto-puteve, brze pruge, saobraćajnice, BIO4 kampus, zdravstvene ustanove... To je sve deo prezentacije koju je držao predsednik Aleksandar Vučić kada je predstavljao ovaj program - rekao je Mali, odgovarajući na taj način na kritike opozicije da je 18 milijardi evra planirano za projekat Expo 2027.

Dodao je da je Expo razvojna šansa za Srbiju i povod da se ulaže mnogo više, kako bi gradjani imali veći kvalitet života.

- Nama je Expo kišobran, povod da investiramo više u celu Srbiju i sve ono što treba da poboljša standard građana Srbije - zaključio je Siniša Mali.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija