• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2024

16:01

Đurić pravo u metu: Priština 11 godina odbija da formira ZSO i manipuliše međunarodnom zajednicom!

Pedja Milosavljević

Politika

Đurić pravo u metu: Priština 11 godina odbija da formira ZSO i manipuliše međunarodnom zajednicom!

Podeli vest

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je da već 11 godina Priština odbija da formira Zajednicu srpskih opština i da za sve to vreme manipuliše međunarodnom zajednicom koja, kako kaže, nagrađuje Aljbina Kurtija i njegov režim "za jednostrane, provokativne i destabilizujuće poteze viznom liberalizacijom i učešćem u međunarodnim forumima".

- Prošlo je više od 4.000 dana otkako se Priština obavezala na uspostavljanje Zajednice srpskih opština potpisivanjem Briselskog sporazuma – jedina obaveze koju je Priština morala da ispuni, a koju do danas nije uradila. Četiri. Hiljade. Dana - istakao je Đurić na društvenoj mreži "X".

Foto: Pedja Milosavljević

 

Kako je naveo, to je 11 godina spinovanja, prikrivanja istine i manipulacije međunarodnom zajednicom.

- Zajednica koja se pokazala kao nesvesna ne samo lažnih obećanja i laži koje im se redovno serviraju, već i kontinuiranih napada na Srbe – i fizičkih i psihičkih, kao i kršenja njihovih osnovnih ljudskih prava. Nažalost, pogoršanje položaja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji seže mnogo dalje od ovih užasnih 11 godina - eskalira već decenijama - poručio je Đurić.

 

 

Štaviše, ističe ambasador, "svedoci smo kulminacije nasilja od 2021. godine, otkako su Aljbin Kurti i njegov etnonacionalistički režim došli na vlast".

- Samo u protekle tri godine u pokrajini je bilo 499 etnički motivisanih napada na Srbe. Napada koji su orkestrirani i dobro planirani u Kurtijevoj opasnoj agendi. Osim povremenih verbalnih osuda od strane nekih međunarodnih aktera, Kurti i njegov režim daleko su od toga da budu sankcionisani zbog svojih nedela ili neispunjavanja obaveza. Ustvari, oni bivaju nagrađeni za svoje jednostrane, provokativne i destabilizujuće poteze viznom liberalizacijom i učešćem u međunarodnim forumima - zaključio je Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Na kraju mandata u Vašingtonu! Đurić uručio poklon ambasadi!
Politika

Na kraju mandata u Vašingtonu! Đurić uručio poklon ambasadi!

Na samom kraju mandata u Vašingtonu, Ambasadi Srbije poklonio sam portret našeg velikog pesnika i diplomate Rastka Petrovića, od čije smrti se ove godine navršava 75 godina, a koji je pre čitavog jednog veka službovao kao diplomata u Vašingtonu, saopštio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

31.03.2024

16:41

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31