• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2024

13:34

Pukovnik otkrio kakvu je ponudu general Pavković dobio od Haškog tribunala: Obećavali su mu uzlaznu putanju karijere ako to uradi!

Informer

Politika

Pukovnik otkrio kakvu je ponudu general Pavković dobio od Haškog tribunala: Obećavali su mu uzlaznu putanju karijere ako to uradi!

Podeli vest

Pukovnik Vojske Srbije Miodrag Jevtić gostovao je u emisiji "Info jutro" na Informer TV i tom prilikom govorio o generalu Nebojši Pavkoviću i ponudi koju je dobio od predstavnika Haškog tribunala.

Pavkovića je, otkriva Jevtić, tokom ranih 2000-ih posetila delegacija u kojoj se, između ostalih, nalazio i jedan predstavnik Haškog tribunala. 

- Rečeno mu je da znaju da "njegova vojska na neki način štiti generala (Vojske Republike Srpske) Ratka Mladića" i da će mu karijera ići uzlaznom putanjom ukoliko im ga preda. Pavković je na to odgovorio rekavši da "posao vojske nije da štiti i čuva haške optuženike i da ne zna gde se Mladić nalazi - objasnio je pukovnik Vojske Srbije.

Jevtić, autor knjige "Neraskidiva karika", koja se bavi Pavkovićevim životom, je zajedno sa pukovnikom u penziji Miloradom Đošićem gostovao u emisiji i govorio o svom poznanstvu i iskustvima sa generalom.

On je vodio računa o pojedincima koliko i o samoj vojsci. Svaki susret sa njim je bio jedan prijatan, opušten razgovor, ali je on takođe bio strog i ponašao se vojnički. Zbog toga su njegove jedinice bile proglašavane za najbolje - rekao je pukovnik.

Celo gostovanje pukovnika Jevtića i pukovnika u penziji Đošića pogledajte u video-snimku u nastavku teksta:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija