• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.03.2024

22:08

Opozicija će 2. juna proći isto kao na prethodnim izborima! Glišić: Mi na velika vrata vraćamo moral u politiku!

Pedja Milosavljević

Politika

Opozicija će 2. juna proći isto kao na prethodnim izborima! Glišić: Mi na velika vrata vraćamo moral u politiku!

Podeli vest

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić rekao je večeras da će 2. juna biti održani novi beogradski izbori i ocenio da će na njima predstavnici opozicije "u najmanju ruku" proći isto onako kao na izborima održanim 17. decembra prošle godine.

- Nisu bili laki razgovori unutar naše stranke, ali smo odlučili da poslušamo predsednika republike, smatrajući da on kao državnik mora da vodi računa o svima i da njegova odluka i predlog ima najveću težinu, rekao je Glišić za Pink, govoreći o tome kako je na današnjem sastanku u zgradi Predsedništva sa liderima vladajućih stranaka Srbije došlo do konsenzusa da izbori budu održani 2. juna.

Glišić je dodao da su ovom odlukom želeli da pokažu da nisu isti i da se potpuno razlikuju od pojedinih predstavnika opozicije koji su, kako je naveo, ''na velika vrata uveli nemoral u politiku''.

- I da pokažemo da mi na velika vrata vraćamo moral u politiku. I da nam je vrlo bitno, i da nam je vrlo stalo da imamo pun jasan legitimitet za odluke koje donosimo. Dakle, vraćamo moral u politiku, ali i čuvamo ovu državu od anarhije. Državi moraju da vladaju pravo, zakon, naš Ustav i sva ona zakonska akta na osnovu kojih donosite vi odluku o tome kada će neki izbor biti, rekao je Glišić.

On je naglasio da su izbori koji su održani 17. decembra bili regularni.

- Rekao bih nikada regularniji i mirniji izbori. Što se tiče zapisnika koji su sačinjavali svi učesnici izbora, tu gotovo da nije bilo primedbi. Primedbe su tehničke prirode i zbog toga se ponovilo na nikada manjem broju biračkih mesta 30-ak od 8.300 u Srbiji, rekao je Glišić.

Glišić je naveo da su preporuke ODIHR-a dobrodošle kako bi se unapredio izborni proces, kako bi se npr. podelila preglomazna biračka mesta i smanjile gužve na biralištima. 

- Niko suštinski nije imao nikakvu zamerku na ono što se desilo 17. decembra, jer oni (opozicija) nisu mogli da nađu drugi izgovor...Ni oni ne veruju u tu priču da je bilo izborne krađe i njima je jasno da su pošteno izgubili na nacionalnom, pokrajinskom, i u svih 66 lokalnih jedinica, rekao je Glišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija