• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.02.2024

12:40

Srbija predvođena Vučićem je ekonomski lider na zapadnom Balkanu - Cvijanovićeva čestitala Dan državnosti

Maša Banđur

Politika

Srbija predvođena Vučićem je ekonomski lider na zapadnom Balkanu - Cvijanovićeva čestitala Dan državnosti

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je Dan državnosti, Sretenje, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, istakavši uverenje da će sveukupni odnosi Srbije i Srpske, bratske i institucionalne veze, u budućnosti biti još sveobuhvatnije i sadržajnije.

- Povodom Dana državnosti i ustavnosti Srbije, Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i najlepše želje za dalji napredak i sveukupni prosperitet - navela je Cvijanović u čestitki.

Ona je istakla da se svedoči da je Srbija, predvođena Vučićevom odgovornom i ozbiljnom politikom koja je fokusirana na očuvanje mira, stabilnosti i regionalnu saradnju, danas apsolutni ekonomski lider na zapadnom Balkanu, na šta su i u Republici Srpskoj izuzetno ponosni.

- Ponosni smo i na naše snažne i neraskidive veze, kao i na činjenicu da Srbija i Srpska danas imaju najbolji mogući oblik saradnje na svim poljima, te koristim ovu priliku da Vam izrazim zahvalnost za svu nesebičnu podršku i pomoć ali i za razumevanje našeg položaja i izazova sa kojima se suočavamo - navela je Cvijanović.

Čvrsto je uverena, kaže, da će sveukupni odnosi, bratske i institucionalne veze, u budućnosti biti još sveobuhvatnije i sadržajnije, a na dobrobit i zadovoljstvo svih građana.

- Јoš jednom Vam poštovani predsedniče upućujem srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, te Vas molim da primite izraze mog najdubljeg uvažavanja - navela je Cvijanović, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Srbija 15. februara obeležava Sretenje – Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija