• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2024

08:01

Oglasila se misija Gvajane nakon zahteva Srbije za hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN!

Reuters

Politika

Oglasila se misija Gvajane nakon zahteva Srbije za hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN!

Podeli vest

Misija Gvajane, zemlje koja predsedava Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, primila je zahtev Srbije za zakazivanje vanredne sednice tog tela zbog situacije na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je Glasu Amerike u toj misiji.

"Srbija je poslala pismo predsedavajućem Saveta bezbednosti koje će se naći pred članovima ovog tela. Dobićete infrmacije čim se sednica zakaže", navela je portparolka misije Gvajane.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Rimu da je šef stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama Nemanja Stevanović predao zahtev za održavanje hitne sednice Saveta bezbednosti predsedavajućem.

"Taj zahtev se može usvojiti i bez glasanja, znači bez primedbi, ali ako neko zatraži, može i da se glasa o svemu tome, zato što je to praksa koja je uvedena u poslednjim godinama. Mi računamo na situaciju takvu da bi sve zemlje trebalo same od sebe prihvatiti održavanje ove sednice", rekao je Dačić. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija