• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2024

11:48

Baš ih briga što Kurti otima zemljište na Kosovu! Viola: Rekao mi da neće odustati!

Informer

Politika

Baš ih briga što Kurti otima zemljište na Kosovu! Viola: Rekao mi da neće odustati!

Podeli vest

Viola fon Kramon, izvestilac za Кosovo i Metohiju u Evropskom parlamentu, rekla je da nesprovođenje odluke takozvanog "ustavnog suda" u Prištini o vraćanju zeljišta manastiru Dečani ne olakšava članicama Saveta Evrope da nastave proceduru u vezi sa prijavom lažne države u članstvo.

Prema njenim rečima, aktuelna "kosovska vlada" striktno je rekla da neće sprovoditi ovu odluku suda.

- U Savetu Evrope postoje neki principi i ono što sam do sada pročitala iz pravne analize je da teoretski, na papiru, pravni okvir postoji, tako da ono što ustav predviđa nije loše, ali primena i realizacija ustavnog okvira kasni. Dakle, u slučaju Dečana, godinama se ne sprovodi odluka i nema političke volje da se napreduje, a ova vlada kaže da to neće učiniti. Sve to ne olakšava članicama Saveta u Evropi da napreduju sa prijavom Prištine. Ovo je samo jedan slučaj, ali ga ne treba potcenjivati, jer sve ovo Savet Evrope shvata veoma ozbiljno - rekla je Viola fon Кramon.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20