• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2024

16:01

Ministar Đerlek i predsednik Opštine Miljković obišli rekonstruisani vodozahvat ,,Vrelo“ u Beloj Palanci

Ministarstvo

Politika

Ministar Đerlek i predsednik Opštine Miljković obišli rekonstruisani vodozahvat ,,Vrelo“ u Beloj Palanci

Podeli vest

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković obišli su danas rekonstrukciju vodozahvata ,,Vrelo“ u toj opštini.

Ministarstvo je u julu 2023. godine potpisalo sa Opštinom Ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije na vodozahvatu i rezervoarima ,,Vrelo“ u sistemu vodosnabdevanja Bele Palanke o ulaganju vrednom osam miliona dinara za taj projekat. Svake godine usled obilnijih padavina i naglog topljenja snega ovaj izvor suočavao se sa zamućenjem - što predstavlja veliki rizik po zdravlje stanovništva. Zbog čestih kvarova i zastarelosti opreme na vodozahvatu i neispravne vode za piće, dolazilo je i do čestih isključenja sa vodovodne mreže. Realizacijom projekta konačno je stavljena tačka na ovaj problem, a kvalitet života građana biće značajno unapređen.

Foto: Ministarstvo

 

Meštani imaju direktnu korist obezbeđivanjem distribucije ispravne vode za piće kroz planski razvoj komunalne infrastrukture i racionalizaciju korišćenja raspoloživih vodnih resursa, što će doprineti i velikim uštedama sredstava koja se svake godine izdvajaju za remont ovog vodozahvata.

,,Veoma sam srećan što smo danas ovde, na ovom svečanom otvaranju jer je značaj i vrednost ovog projekta nemerljiva. „Vrelo“ je izvor vodosnabdevanja za preko osam hiljada stanovnika u Beloj Palanci“, kazao je ministar Đerlek i dodao da je Ministarstvo je sufinansiralo sa tri miliona i izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vododvoda u selu Mokrište.

Predsednik Opštine Miljković se posebno zahvalio ministru zbog preopoznavanja problema i naglasio da je to najvažniji projekat za Belu Palanku i njene građane.

„Na ovaj način rešavamo veliki problem sa vodosnabdevanjem i u visinskim delovima koji se suočavaju sa sušom u letnjim mesecima“, kazao je on. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20