• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srpski portal

07.12.2023

22:20

Godišnjica poniženja Srbije! Jovanovićev politički otac Koštunica na današnji dan pomilovao Kurtija

Informer

Politika

Godišnjica poniženja Srbije! Jovanovićev politički otac Koštunica na današnji dan pomilovao Kurtija

Podeli vest

Na današnji dan pre 22 godine, 7. decembra 2001, predsednik SRJ i lider DSS-a Vojislav Koštunica pomilovao je Aljbina Kurtija.

Kurti je pušten na slobodu nakon dve i po godine provedene u zatvoru u Nišu, gde je izdržavao kaznu od 15 godina zbog terorizma.

Kurtija, današnjeg "premijera" lažne države Kosovo, koji od dolaska na vlast sprovodi nezapamćen teror nad Srbima, tada je po dolasku u Prištinu dočekao komandant terorističke OVK Sulejman Selimi Sultan.

Foto: Printscreen

 

Premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio je tada da je iz novina saznao za oslobađanje Kurtije, naglasivši da se o tome nije razgovaralo u Vladi Srbije.

Na oslobađanju Kurtija dugo je bio angažovan Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava. Predsednica tog komiteta, Biljana Kovačević Vučo, pozdravila je odluku Koštunice.

Foto: Printscreen

 

- Tu odluku predsednika Koštunice treba pozdraviti kao jedan mudar politički čin. Kurti je stvarno zavredeo da bude oslobođen iz zatvora. Aljbin Kurti je bio simbol i zato mislim da se više neće postavljati pitanje oslobađanja političkih zatvorenika albanske nacionalnosti iz zatvora u Srbiji - rekla je Kovačević Vučo.

Miloš Jovanović, Koštuničin naslednik na čelu DSS-a, preimenovanog u Novi DSS, ni danas ne štedi reči hvale na račun svog političkog oca i smatra da je Koštunica "mnogo dao zemlji i stranci".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika
Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika

Predsednik opštinskog odbora SNS Vračar Nenad Djordjević izjavio je da je koalicija “Aleksandar Vučić - Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar utvtrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

03.06.2024

00:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija