• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.11.2023

18:34

Vučić otkrio jasne činjenice! U Briselu se plaše Kurtijevih botova, panika zbog društvenih mreža

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

Vučić otkrio jasne činjenice! U Briselu se plaše Kurtijevih botova, panika zbog društvenih mreža

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić izjavio je danas da se u Briselu plaše botova Aljbina Kurtija, koji preko društvenih mreža imaju veliku uticaj na briselsku politiku.

Vučić je zahvalio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen što se ponašala mnogo korektnije od nekih evropskih kolega, jer nije htela da reaguje na prvu loptu kada su svi tražili da se uvedu određene meru Beogradu po svaku cenu.

Ali ne o pitanju KiM, jer ona misli isto što i svi oni misle kada je o tome reč, rekao je Vučić.

- Hvala EU na ogromnom novcu za prugu Beograd - Niš i što ona nije htela da reaguje na prvu loptu kada su svi tražili da se uvedu određene meru po svaku cenu Beogradu i došla je i htela da sasluša našu stranu, naveo je je Vučić u intervjuu za Tanjug.

On je rekao da mnogi ambasadori na KiM u Prištini koji se ponašaju kao da su albanski političari, ne razmišljaju da te vesti dolaze do nas.

- I praveći mnogo problema svojim kolegama ovde, dodao je Vučić.

Kazao je da za razliku od toga fon der Lajenova bila sasvim fer kada je bila u Beogradu.

- Ursula je rekla ono što oni misle i žele, bila je fer u Beogradu, nije htela to da kaže u Beogradu. Oni to žele, to je potpuno normalno iz njihovog ugla, to žele Nemačka, Francuska, Italija i SAD. Je l hoćete da oni u jeku kampanje za NATO ulaze u kampanju za evrpske parlamentarne izbore koji su u maju, do tada ima šest, i da treba da kažu ono što se njima ne sviđa, rekao je Vučić.

Kako je rekao, prištinski botovi su fantastično oružje u rukama Kurtija. Oni se u Briselu toliko plaše njihovih botova i trolova, jer misle da oni predstavljaju javno mnjenje, dok ih naši ljudi ne doživljavaju kao ozbiljnu konkurenciju, već će da gledaju protiv svoje zemlje nešto da kažu.

- To kod njih neće da se desi nikada, uvek će prvo sve da izgovore protiv Vučića i Srbije, pa tek onda njihove unutrašnje stvari, dodao je Vučić.

Društvene mreže imaju neverovatan uticaj čak i na briselsku politiku, naglasio je Vučić i dodao da mu je i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak jednom prilikom rekao da prištinska strana vrši veliki pritisak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija