• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

06:43

Ima neka tajna veza! Milica Zavetnica hvali Dačića: Da li je na pomolu nova koalicija?!

Ata images

Politika

Ima neka tajna veza! Milica Zavetnica hvali Dačića: Da li je na pomolu nova koalicija?!

Podeli vest

Šefica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski na sednici Skupštine Srbije iznenada je počela javno da hvali lidera SPS Ivicu Dačića, i to baš sada pred vanredne parlamentarne izbore, koji bi trebalo da budu održani 17. decembra!

Stamenkovska je ničim izazvana u svom izlaganju u parlamentu javno pohvalila Dačića zbog toga što, kako je rekla, odbija da se fotografiše ispred zastave lažne države.

Ovo možda i ne bi bilo toliko interesantno da ta ista Stamenkovska prethodno nije kritikovala Briselski sporazum, koji je upravo potpisao Dačić dok je bio premijer države!?!

Zato je opravdano postaviti pitanje da li ovi javni hvalospevi znače da takozvani desničari, koji sve više naginju ka zajedničkoj listi Dragana Đilasa, planiraju da pozovu šefa SPS da im se priključi u pokušaju da se sruši predsednik države Aleksandar Vučić?!

Foto: Informer

 

SPS: Insinuacije

Šefica Zavetnika, kako se jasno vidi iz skupštinskih stenograma, tokom svog govora u utorak u Skupštini imala je samo reči hvale za lidera socijalista.

- To je krpa Aljbina Kurtija, to nije nikakva zastava. Zna se šta su simboli države Srbije. Da, zato što je to za nas krpa, a ne zastava, i zato što se pred tim ne povija glava i zato što nikada do sada, tu pohvaljujem ovo što je ministar spoljnih poslova uradio, on nije želeo da se fotografiše ispred te zastave - rekla je doslovce Stamenkovska.

Upitan da prokomentariše ove iznenadne salve pohvala na njihov račun koje dolaze od Zavetnika, potpredsednik SPS Uglješa Marković tvrdi da će ta stranka na predstojeće izbore izaći sa koalicionim partnerima i da će posle njih nastaviti zajednički rad sa naprednjacima.

Foto: Printscreen

 

- Ovo su neosnovane insinuacije koje nemaju veze sa istinom. Naša jedina podrška jeste narod i oni su ti koji nam daju legitimitet, koji je za 33 godine postojanja SPS svaki put potvrđivan narodnom voljom na izborima. Tako će biti i ovoga puta. Izlazimo sa svojom koalicijom na izbore i posle 17. decembra očekujemo da nastavimo saradnju sa našim dosadašnjim partnerima, pre svega sa SNS - ističe Marković.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Komentarišući sve ovo, politički analitičar Dejan Vuk Stanković na drugoj strani naglašava da to što je Stamenkovska javno pohvalila Dačića može da se shvati na više načina.

- Moguće da je reč o reklami Milice Đurđević Stamenkovski, koja sebe predstavlja kao 'savremenu Kosovku devojku zabrinutu za državu', pa eto može da pohvali Dačića. A moguć je i drugi scenario u kojem se Dačić politički pacifikuje u odnosu na opoziciju, pa da desnica bude 'spona' između Đilasa i lidera SPS, koji bi na kraju bio eventualno koalicioni partner... Sve može da znači izjava u ovom političkom kontekstu, jer srpska politika pruža prostor za beskrajno mnogo interpretacija, koje mogu da budu i tačne i netačne u isto vreme. I tu sliku namerno i tendenciozno stvaraju... - objašnjava Stanković.

Plagijatorska politika

Poslanik SNS Zoran Tomić ocenjuje da će ovo biti najprljavija kampanja do sada i da se deo opozicije bavi plagijatorskom politikom.

Foto: sns.org.rs

 

 

- Mi smo svesni da će ovo biti jedna od najtežih i najprljavijih kampanja u kojoj će na sve načine probati, posebno te lažne patriote, da pokupe glasače SNS. Oni jednostavno nemaju svoju politiku, bave se klasičnim plagijatom, odnosno kradu ono što je predsednik Vučić uradio. Prosipaju prazne fraze, busaju se u grudi, a njihov patriotizam svodi se na ispijanje produženog espresa sa mlekom u Knez Mihailovoj ulici - zaključuje Tomić.

Zelenović ustupio poslanička mesta DS i Zoranu Lutovcu!

Tajkunski portal 'Nova' objavio je da je stranka 'Zajedno' Nebojše Zelenovića ustupila svoja tri poslanička mesta u prvih 71 na zajedničkoj listi Demokratskoj stranci Zorana Lutovca.

Foto: Informer/društvene mreže

 

 

Prema ovim navodima, tako će prvi kandidat za poslanika stranke 'Zajedno' biti 72. na listi.

Ovim dogovorom DS će u prvih 71 poslaničkih mesta imati devet umesto prvobitno predloženih šest. Isto toliko imaće i partija Zdravka Ponoša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija