• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2023

13:16

Kurti se smeje u oči međunarodnoj zajednici - Hvalili Aljbina što je uhapsio ekstremistu iz Gotovuše, a on ga pustio na slobodu!

EPA/Reuters

Politika

Kurti se smeje u oči međunarodnoj zajednici - Hvalili Aljbina što je uhapsio ekstremistu iz Gotovuše, a on ga pustio na slobodu!

Podeli vest

U danu kada je Kurtijev ekstrimista Azem Kurtaj pucao u srpsku decu Stefana (11) i Miloša (21) Stojanovića iz Gotovuše dok su nosili Badnjak, kompletna međunarodna zajednica javno je tražila kazne za napadača ali i brže bolje pohvalila Prištinu što je brzo i efikasno “uhapsila počinioca” tražeći za njega oštre kazne i obećavajući Srbima da će pratiti ovaj slučaj.

Kurti im je svega nekoliko meseci kasnije doslovno lupio šamar puštajući ekstremistu Kurtaja na slobodu da se bezbrižno šeta, dok srpska deca i dalje nose ožiljke i traume od njegovih rafala. 

Kompletna međunarodna zajednica izrazila je očekivanje da će tzv Kosovo sprovesti adekvatnu istragu i počinilac biti sankcionisan, a od tada do danas on je prvo pušten u kućni pritvor, zatim je delo okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti što je ekvivalentno bacanju petard i pucanju u vazduh, a na kraju je Kurtaj pušten da se brani sa slobode I razmatra se odbacivanje optužnice! 

Kako su izgledale hvale medjunarodnih predstavnika na račun prištinske i Kurtijeve efikasnosti nakon bezočnog napada u Gotovuši, ali i obećanja da će pažljivo pratiti slučaj pogledajte u nastavku:

Američki ambassador u Prištini Džefri Hovenijer: SAD šokirane i osuđuju ranjavanje dvojice srpskih dječaka u Gotovuši kod Štrpca na koje je pucao pripadnik Kosovske bezbjednosne službe albanske nacionalnosti. Zahvalni smo što su vlasti brzo reagovale i uhapsile osumnjičenog. 

Euleks se tada obavezao da će “pažljivo pratiti istragu”: Euleks osuđuje današnji besmisleni napad na mladića i dečaka u Štrpcu i želi im brz oporavak. Istovremeno, pohvaljujemo Kosovsku policiju za brzo reagovanje i hapšenje osumnjičenog. U skladu sa svojim mandatom, Euleks će pažljivo pratiti istragu i svaki naredni pravni postupak u ovom nasilnom krivičnom slučaju.

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode: Osuđujem današnji napad na dva dečaka kod Štrpca i želim im brz oporavak. Pozdravljamo brzu reakciju Kosovske policije.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji - Šokiran sam napadom na dvoje dece u Štrpcu. Ne može biti opravdanja za bilo kakvo nasilje. Želim im brz oporavak! Verujem da će potpunu istragu sprovesti vlasti Kosova.

Misija Oebs - Najoštrije osuđujemo pucnjavu u blizini Štrpca u kojoj su dve osobe povređene. Brza akcija kosovske policije u hapšenju navodnog počinioca je dobrodošla i mora se pratiti tako da odgovorni budu izvedeni pred lice pravde. Mora postojati nulta tolerancija za takve akte nasilja.

Epilog je jasan. Kurtaj je na slobodi a srpska deca sa večnim ranama od njegovih rafala i traumama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija