• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

13.09.2023

07:00

Hejteri bi da uređuju RTS: Opozicija bi od javnog servisa da napravi svoju pljuvačnicu!

Ata images/Tanjug

Politika

Hejteri bi da uređuju RTS: Opozicija bi od javnog servisa da napravi svoju pljuvačnicu!

Podeli vest

Predstavnici dela opozicije predali su juče rukovodstvu RTS zahtev o 'ravnomernoj zastupljenosti' u informativnom programu!?!

U ovom dopisu, između ostalog, zatražili su novu debatnu emisiju na Javnom servisu Srbije u udarnom večernjem terminu koja bi bila emitovana najmanje tri puta nedeljno, a u kojoj bi jednom nedeljno bio samo predstavnik opozicije!?!

Osim ovoga, opozicionari traže da gostuju i u Jutarnjem programu, 'Dnevniku', emisijama 'Beogradska hronika', 'OKO', 'Takovska '10' i Dnevniku 2.

Jedan od zahteva je i da se političari iz redova opozicije pozivaju u informativne emisije RTS 'bez nužnog prisustva predstavnika vlasti'!?!

Foto: printscreen

 

I dok se niko iz RTS nije oglašavao povodom zahteva dela opozicije, glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević kaže da ovo nije prvi put da se opozicija meša u rad Javnog servisa Srbije.

- Oni Javni servis shvataju kao svoj plen. Setite se kako je Javni servis izgledao za vreme njihove vlasti, samo vlast. Danas RTS-om upravljaju isti kadrovi kao u vreme dok su oni bili vlast, nijedan urednik nije smenjen, a Bujoševića je izabrala Demokratska stranka. To jasno pokazuje koliko ova vlast, i sama nezadovoljna radom Javnog servisa, poštuje njegovu nezavisnost. Iako nije prijatno čitati ovakve stvari, lepo je da građani vide šta bi bilo sa Srbijom i njenim institucijama ako je ponovo budu vodili oni koji su je doveli na rub propasti - ističe Vučićevićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20